Æblegrød

Når æbletræerne i efteråret bugner af skønne æbler, er det bare om at komme i gang med at nyde de dejlige, sprøde æbler. De allerbedste æbler er så absolut dem, der er plukket fra et dansk æbletræ i løbet af sensommeren og efteråret, synes jeg. Og jeg elsker æbler på alle måder; kogt, bagt og rå, både det i det søde og i det salte køkken. Æble er godt i karryretter og salater, de er lækre i grød og på kage, og så er der selvfølgelig den gammeldags æblekage, dén er så absolut en klassiker herhjemme i efteråret. Og så har jeg fundet ud af, at æblegrød smager supergodt på havregrød og risengrød. Mmm, det skulle du altså prøve!

Her er en nem opskrift på æblegrød, der smager tilpas sødt uden at vælte sig i sukker, hvorfor også æblesmagen træder dejligt frem i grøden. Det smager også dejligt at tilføje lidt ingefær til æblegrøden, det giver et spændende og frisk pift. Eller man kan smage til med fx vanille, kanel og/eller tilføje rabarber, hyben, appelsin-/citronskal eller revet gulerod.

Og måske skulle du også prøve æblegrødens dejlige lillebror, pæregrøden?

 

Æblegrød
 
Ingredienser
  • 675 g ordnede æbler (dvs. skrællede og befriet for stilk, blomst og kernehus)
  • 4 spsk vand (det passer!)
  • Sukker el. lign. efter smag (æblegrøden kan også sagtens laves med sukkererstatning) ~ jeg bruger ca. 3-4 spsk sukker (eller andet i tilsvarende mængde) afhængigt af æblernes egen sødme/syrlighed.
Fremgangsmåde
  1. Æblerne koges med vand, til æblerne er møre.
  2. Tilsæt sukker og kog det sammen med æblerne, til sukkeret er opløst.
  3. Afhængigt af om grøden ønskes grov med æblestykker, helt findelt eller noget i midten gøres dette med fx en stavblender.
  4. Nyd grøden lun eller kold.
Rigtig god fornøjelse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *