Avocado-kikærtepålæg

Pålæg skal man være lidt mere opfindsom med, når man ikke spiser alt det traditionelle pålæg som leverpostej, spegepølse og så videre. Her på bloggen har jeg en del forslag til, hvad man kan spise i stedet for traditionelt kødpålæg, og det er ikke kedeligt! Tværtimod. Det er fuldt af smag og tekstur, og smager mindst lige så godt ~ hvis ikke bedre ~ som traditionelt pålæg. Gå gerne på opdagelse i “Pålæg”-kategorien her på bloggen, den finder du fx HER.

Her er et bud på et lækkert pålæg, som er både cremet, frisk, proteinrigt og teksturfyldt. Og så er det hurtigt og nemt at lave. Dog skal pålægget helst spises samme dag, det er lavet, da avocado jo som bekendt bliver knap så indbydende at se på efter noget tid.

 

Avocado-kikærtepålæg
 
Mængde: 1 person
Ingredienser
  • 50 g kogte kikærter (dem fra dåse fungerer helt fint)
  • 1 lille avocado
  • Citronsaft fra ½ citron
  • Purløg, fintklippet
  • ½ tsk knust havsalt
  • Lidt friskkværnet peber
Fremgangsmåde
  1. Kikærterne moses meget groft med en gaffel (nærmest bare et enkelt tryk med gaflen på hver kikærte.
  2. Tilsæt avocadoen og de øvrige ingredienser og mos det hele grundigt sammen med en gaffel. Konsistensen kan man gøre mere eller mindre grov afhængigt af, hvad man godt kan lide.
  3. Server og nyd!
Rigtig god fornøjelse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *