Bagt grød med gulerod, æble og chia

Morgenmad. Mmm. Grød er altid godt, og i denne bagte version er det som at spise kage til morgenmad. Og dét skal man ikke undervurdere.

I denne bagte grød er der både frugt og grønt, nødder og chiafrø, hvilket gør grøden både mættende, nærende og smagfuld. Nemt er det også at lave. Ofte bager jeg grøden aftenen før, så skal den bare lige lunes inden servering. Topping? Ja tak! På denne grød passer min hjemmelavede saltkaramel virkelig godt. Eller lidt dulce de leche. Åh, så bliver morgenmad ikke meget mere luksus.

 

Bagt grød med gulerod, æble og chia

 

2 portioner

 

1/2 dl finvalsede havregryn

1/2 dl grove ruggryn/grovvalsede havregryn

1/2 æble med skræl, groftrevet (den anden halvdel af æblet gemmes til pynt)

1 lille gulerod, skrællet og groftrevet

1/2 tsk bagepulver

1/2 tsk vanille

1/2 tsk stødt ingefær

1 tsk kanel

1/2 tsk salt

1 spsk chiafrø

Sødning svarende til 1 spsk sukker eller brug fx dadler

1 æg

1 dl mælk af ønsket type

Valnødder til topping

 

Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovnvarme).

Alle ingredienserne røres grundigt sammen.

Massen kommes i en form, som enten er beklædt med bagepapir eller smurt med lidt smør. Pynt med skiver af æble og grofthakkede valnødder.

Grøden bages 20-25 minutter til massen er fast. Giv evt lidt grill til sidst for at give især æblerne lidt farve.

 

God fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *