Røget bønne-ret

Somme tider må mad bare godt være nemt. Jeg går bare så nødigt på kompromis med den gode næring. Og så er det jo godt, at man nemt kan lave nem OG næringsrig hurtig mad. Dette er mad, dine smagsløg og din krop vil elske dig for: Masser af grønsager, bønner, smag og tekstur. Mæthed, næring og tidsforbrug går hånd i hånd ved denne ret. Dét kan jeg godt lide!

 

Røget bønne-ret
 
Mængde: 3 personer
Ingredienser
  • 1 ds bønner efter ønske, gerne et mix, også gerne chilibønner
  • 1 ds hakket tomat
  • 2 spsk eddike, jeg bruger gerne æbleeddike
  • 1 tsk stærk sennep, gerne grov
  • 2 tsk agavesirup eller honning
  • ¼ tsk tørrede chiliflager
  • 1 tsk paprika
  • ½ røget paprika
  • 1 tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • 1 terning grønsagsbouillon + ½ dl vand
  • 1 løg i tynde både
  • 1 rød peberfrugt i medium skiver
  • 3-4 håndfulde medium skåret kål
Topping:
  • Fx grofthakket grønkål, frisk løvstikke eller andre friske krydderurter
Evt. tilbehør: Spejlæg, kogt quinoa (gerne rød eller sort) eller brune ris.
Fremgangsmåde
  1. Alle ingredienser undtagen peberfrugt og kål kommes i en gryde og varmes grundigt igennem.
  2. Tilsæt derefter peberfrugt og kål og varm igennem.
  3. Smag til.
  4. Server retten med tilbehør, se eksempler herpå i ingredienslisten.
Rigtig god fornøjelse!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *