Bananbrød med chokolade, vanille & mandler

Jeg er fuldstændig vild med bananbrød. Altså ~ det hedder bananbrød, men det smager og føles mere som kage. Det kan varieres på mange måder, og det er en sund udgave af kage. Mere overbevisning behøves vist ikke, vel?

Denne variant er en simpel version smagt til med vanille, mørk chokolade og mandler. Helt enkelt og meget lækkert.

Og naturligvis er dette bananbrød, som mine andre bananbrød, bagt udelukkende på fuldkornsmel ~ og det bliver det ikke ringere af, skulle jeg hilse at sige!

Eneste krav til denne kage er, at bananerne er så modne som muligt, vi snakker masser-af-brune-pletter-på-skrællen-og gerne bløde i kødet-modne. Og så bruger jeg et stegetermometer til at måle brødets temperatur for at være sikker på, at brødet har den perfekte konsistens (bananbrød kan nemlig godt være lidt tricky og blive underbagt, hvilket jeg ikke er så vild med).

Jeg har også andre versioner af bananbrød her på bloggen, prøv fx mit populære krydrede efterårsbananbrød med æble, gulerod & hasselnødder eller mit bananbrød med varme krydderier, mørk chokolade & valnødder.

 

Bananbrød med chokolade, vanille & mandler
 
Mængde: 1 brød/12 muffins
Ingredienser
  • 4 små/3 almindelige meget modne bananer
  • 1 æg / 1 chiaæg (1 spsk knuste* chiafrø rørt med ½ dl koldt vand)
  • ½ dl flydende sødning, fx ahornsirup, agavesirup, Bodylabs zero salted caramel topping eller Fibersirup Gold
  • 2 dl mælk af ønsket type, herunder også plantemælk
  • 225 g fint fuldkornsmel, fx hvid hvede mel eller fuldkornsspeltmel
  • ½ tsk knust havsalt
  • 2 tsk vanille
  • 1 tsk bagepulver
  • 1½ tsk natron
  • 50 g mørk chokolade
  • 40 g mandler
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Bruges chiaæg røres dette sammen.
  3. Hak chokolade og mandler groft.
  4. Mos bananerne grundigt med en gaffel.
  5. Bland alle ingredienser grundigt.
  6. Beklæd en rugbrødsform med bagepapir og hæld dejen heri.
  7. Bananbrødet skal bage cirka 45 minutter/ca. 15 min. for muffins. Læg et stykke staniol over brødet efter 10 minutters bagetid, ellers ender overfladen med at blive ret mørk. Bruges stegetermometer er brødet færdigt ved en centertemperatur på 90-92 grader.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Jeg har en (billig) elektrisk kaffekværn (en af dem til at kværne kaffebønner i), den er perfekt til at knuse fx. chiafrø i.

Bananbrødet smager skønt, mens det stadig er lunt ~ evt. med en klat smør på ~ og det smager også rigtig lækkert koldt.

 

2 thoughts on “Bananbrød med chokolade, vanille & mandler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *