Bananbrødsmuffins med kakao, appelsin & valnødder

Bananbrød. Det kan jeg vist ikke løbe fra, at jeg har en stor svaghed for (se bare her, her, her, her og her). Men altså… Al den lækkerhed. Alle de variationsmuligheder. Al den sundere kage. Jeg er virkelig bare stor fan af hele konceptet. Her i muffinsversion med kakao og noter af appelsin samt knas af valnødder. Ååhh, det er godt.

 

Bananbrødsmuffins med kakao, appelsin & valnødder
 
Mængde: 12 muffins (eller 1 brød)
Ingredienser
  • 4 små/3 almindelige meget modne bananer
  • 1 æg / 1 chiaæg (1 spsk knuste* chiafrø rørt med ½ dl koldt vand)
  • ¾ dl flydende sødning, fx ahornsirup, agavesirup, Bodylabs zero salted caramel topping eller Fibersirup Gold
  • 2 dl mælk af ønsket type, herunder også plantemælk
  • 225 g fint fuldkornsmel, fx hvid hvede mel eller fuldkornsspeltmel
  • 3 spsk usødet kakaopulver (det man bruger til bagning)
  • Fintrevet skal af 2 appelsiner
  • ½ tsk knust havsalt
  • 2 tsk vanillesukker eller vanillepulver ønsket mængde
  • 1 tsk bagepulver
  • 1½ tsk natron
  • 60 g valnødder, grofthakkede
  • Evt. 12 hele valnøddekerner til pynt
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Bruges chiaæg røres dette sammen.
  3. Hak valnødderne groft.
  4. Alle ingredienser kommes i en foodprocessor og køres til dejen er helt fin og cremet.
  5. (Har man ikke en foodprocessor, moser man blot bananerne grundigt med en gaffel og rører herefter alle ingredienser sammen i en skål)
  6. Fordel dejen i en muffinform med 12 huller (hullerne skal enten være letsmurte eller foret med muffinforme af papir). Læg en valnøddekerne oven på hver muffin, hvis dette ønskes.
  7. Bag muffinsene midt i ovnen i ca. 15 minutter. Bruges stegetermometer er muffinsene færdige ved en centertemperatur på 90-92 grader.
  8. Afkøles på rist.
  9. (Bages denne dej i stedet for som et traditionelt bananbrød i rugbrødsform, skal dette bage cirka 45 minutter. Læg et stykke staniol over brødet efter 10 minutters bagetid, ellers ender overfladen med at blive ret mørk. Igen skal bananbrødet have en centertemperatur på 90-92 grader, når det er færdigt.)
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Jeg har en (billig) elektrisk kaffekværn (en af dem til at kværne kaffebønner i), den er perfekt til at knuse fx. chiafrø i.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *