Black bean-boller

Black bean-boller, kød-fri-boller, bønneboller, black bean balls ~ kært barn har mange navne. Og dette er vitterligt et kært barn, da det er en dejligt nem kødfribolle, som gør sig fantastisk i en gang “Lady & Vagabonden” (brug fx denne opskrift på Spaghetti Napoli sammen med disse boller) eller som bøf i en burger. Grunden hertil er, at konsistensen af de færdige boller/burgerbøf er meget lig det, man kender fra hakket oksekød, men naturligvis i plante-udgave. Og plantemad ~ dét kan vi li’!

 

Black bean-boller
 
Mængde: 16 stk
Ingredienser
  • 1 dåse sorte bønner
  • 1 løg
  • 2 dl havregryn
  • 1 tsk salt
  • ¼ tsk peber
  • 1½ tsk soja
  • Olivenolie til pensling
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovnvarme.
  2. Skyl og afdryp bønnerne grundigt.
  3. Pil løget og skær det i nogle grove stykker.
  4. Alle ingredienser kommes i en foodprocessor, og der køres, indtil konsistensen er relativt fin, men stadig med lidt tekstur (se billedet her med gaflen, det giver en fornemmelse af den ønskede konsistens). Der skal skrabes ned fra skålens kanter og hjælpes lidt til undervejs.
  5. Lav 16 boller af farsen: Hver bolle trykkes grundigt sammen, så den er sammenhængende, og herefter trilles den til en rund kugle.
  6. Bollerne lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.
  7. Pensl bollerne med olivenolie.
  8. Bollerne bages 20 minutter.
Rigtig god fornøjelse.

 

 

 

 

 

6 thoughts on “Black bean-boller

    1. Hehe, det kan vi nemlig, Bodil Jeg gider personligt ikke noget, der kræver for meget indsats #doventype

  1. Jeg skal klart lave dem a la Lady og vagabonden 🙂 tror du man kan lave dem dagen før og så lune i tomatsaucen?

    1. Hej Maria.

      Ej, hvor dejligt!
      Ja, det kan sagtens laves dagen i forvejen og så blot lunes roligt op til servering. Bollerne holder fint form og konsistens på den måde. Hvis man har travlt, kan man også sagtens bruge en købe-tomatsauce.

      Kærlig hilsen Pernille.

    1. Hej Carina.
      Det kan de
      Kærlig hilsen og dejlig dag til dig,
      Pernille.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *