Bønne-nutella

Nutella på den sunde måde? Ja tak herfra! Få ingredienser og en stavblender og vupti har man et skønt og sundt chokoladesmørepålæg med mange muligheder, fx smager det skønt som pålæg på al slags brød og som topping på grød. Og det kan også sagtens gøre det ud for en sund chokolademousse, synes jeg.

Dette smørbare, cremede chokoladepålæg er hurtigt at bikse sammen, og det smager bare rigtig godt. Pålægget er proteinrigt, da det er lavet på bønner, og jeg laver det desuden på sukkererstatning ~ min yndlingserstatning, som jeg bruger til alt: Perfect Strø fra Easis (ingen reklame eller spons, blot begejstring herfra) ~ men pålægget kan sagtens laves helt sukkerfrit, hvis man bruger både sukkererstatning samt sukkerfri chokolade. Jeg har valgt ikke at søde dette chokoladepålæg med dadler, da dadler dels er meget kalorietætte og dels giver en anden konsistens, end jeg ledte efter i dette pålæg.

Se også mit chokospread med sorte bønner, dadler og ristede hasselnødder.

 

Bønne-nutella
 
Ingredienser
  • 1 ds sorte bønner
  • 3 spsk usødet kakaopulver (det man bruger til bagning)
  • 75 g mørk chokolade (evt. sukkerfrit, hvis dette ønskes)
  • 3-4 spsk sødning af ønsket type, herunder både sukkererstatning og alm. sukker
  • ¼ tsk knust havsalt
  • 1 tsk vanille
  • 1 dl koldt vand
Fremgangsmåde
  1. Bønnerne skylles og afdryppes grundigt.
  2. Chokoladen smeltes.
  3. Alle ingredienser kommes i en skål og køres rigtig grundigt med stavblender* til en ensartet, cremet og jævn masse.
  4. Kommes i tætsluttende beholder/glas og opbevares på køl.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Stavblender giver det fineste, mest cremede resultat, men fx en minihakker kan også sagtens bruges.

2 thoughts on “Bønne-nutella

  1. Hej Lena.
    Hvor dejligt du læser med og tusind tak for dit spørgsmål.
    Bønnenutellaen kan holde sig i køleskab i hvert fald en lille uges tid. Om det kan holde sig længere, ved jeg ikke, for jeg har altid fået spist det inden da
    Alternativt kan du lave halv portion, og gemme de bønner, du ikke bruger, i fryseren. Det fungerer helt fint.
    God dag til dig og kærlig hilsen Pernille.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *