Coleslaw med kikærter og skyrdressing

En god og fyldig salat går man sjældent galt i byen med. Sådan en med masser af knas, smag og gerne noget cremethed. Og det er er lige netop, hvad denne salat byder på. En skøn og enkel coleslaw. Med kikærter til at mætte og give protein. Nødder til at give knas. Og så den dér dressing som lægger sig tæt op ad den originale coleslawdressing, her blot i fedtfattig variant og med masser af smag. Denne salat serveret sammen med godt fuldkornsbrød er bare toppen både som frokostret og som aftensmad.

 

Coleslaw med kikærter og skyrdressing
 
Ingredienser
Coleslaw
  • 200 g spidskål
  • 2 gulerødder
  • 1 Æble
  • Valnøddekerner
  • 1 dåse kikærter
Dressing
  • 1½ dl skyr eller yoghurt naturel (også gerne i planteudgave)
  • 3 tsk stærk sennep (gerne dijon)
  • 3 tsk akaciehonning/ahornsirup
  • 1½-2 tsk æblecidereddike
  • ½ spsk olivenolie
  • ¾ tsk knust havsalt
  • Lidt friskkværnet peber
Fremgangsmåde
  1. Kikærterne skylles og afdryppes grundigt.
  2. Dressingen røres sammen.
  3. Spidskål skæres i helt fine strimler, gulerødderne skrælles og rives groft på rivejern, æblet skæres i stykker/strimler af ønsket størrelse og valnødderne hakkes groft.
  4. Alle ingredienser vendes grundigt sammen.
Rigtig god fornøjelse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *