Cookies med mørk chokolade & mandler

Alle elsker cookies. I hvert fald alle her hjemme hos mig. Jeg har arbejdet med disse et stykke tid for at få reduceret sukker- og smørmængden samtidig med at hverken smag eller konsistens skulle lide skade. Mindre sukkermængde end den angivne smager stadig godt, men det går ud over cookiesenes konsistens. Og så er sukker jo altså heller ikke SÅ farligt, vel!

Testing-testing. Og nu er de blevet tasty-tasty. På den lettere måde. Cookiesene er søde, sprøde uden på og mushy inden i, med chunks af smeltet mørk chokolade. Lige som en cookie skal være efter min mening.

Og må jeg anbefale at bage dobbelt portion ~ de forsvinder utroligt hurtigt!

 

Cookies med mørk chokolade & mandler
 
Mængde: 12-14 stk
Ingredienser
  • 90 g sukker
  • 65 g brun farin
  • 30 g smeltet smør
  • 1 æg
  • 125 g hvedemel
  • ½ tsk vanillesukker
  • ½ tsk natron
  • ½ tsk bagepulver
  • 60 g mørk chokolade, meget grofthakket
  • 50 g mandler, meget grofthakkede (kan udelades)
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
  2. Rør alle ingredienserne grundigt sammen i en skål ~ dejen er fast, det er meningen, hav tålmodighed med grydeskeen, dejen skal nok samle sig.
  3. Fordel dejen i 12-14 høje klatter på en bagepapirsbeklædt bageplade.
  4. Bag cookiesene ca. 13 minutter. De er færdige, når cookierne er hævet op og begynder at falde ned igen. Cookierne skal også være let gyldne.
  5. Afkøles på bagerist og opbevares i tætsluttende beholder.
Rigtig god fornøjelse.

 

Nedenstående opskrift er den, jeg har justeret ud fra, hvilken er en i forvejen fedt- og sukkerreduceret opskrift. I denne opskrift er smørmængden en sjettedel af smørmængden i traditionelle cookies og sukkermængden mindst halvdelen end i traditionelle cookies.

Denne opskrift giver lidt sprødere cookies, men begge versioner er stærkt kaloriereducerede og mindst lige så velsmagende i forhold til traditionelle cookies.

 

Cookies med mørk chokolade & mandler
 
Mængde: 14 stk
Ingredienser
  • 125 g. sukker
  • 75 g. brun farin
  • 20-25 spsk. smeltet smør
  • 1 æg
  • 125 g. hvedemel
  • ½ tsk. natron
  • ½ tsk. vanillesukker
  • 50 g. meget grofthakket mørk chokolade
  • 50 g. meget grofthakkede mandler (kan udelades)
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
  2. Rør alle ingredienserne grundigt sammen i en skål ~ dejen er fast, det er meningen, hav tålmodighed med grydeskeen, dejen skal nok samle sig.
  3. Fordel dejen i 14 høje klatter på en bagepapirsbeklædt bageplade.
  4. Bag cookiesene ca. 13 minutter. De er færdige, når cookierne er hævet op og begynder at falde ned igen. Cookierne skal også være let gyldne.
  5. Afkøles på bagerist og opbevares i tætsluttende beholder.
Rigtig god fornøjelse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *