Cous cous-gryde

Egentlig spiser jeg kun meget sjældent cous cous, da jeg synes, det er lidt for “småt” i en ret. Men da jeg fandt ud af, at man kan købe fuldkorns-cous cous, måtte jeg alligevel prøve igen. Jeg synes dog stadig, cous cous er for fint til fx tabouleh, men sammen med grove grøntsager ~ som i denne ret ~ er det faktisk mere end ok. Det er faktisk rigtig godt. Retten er enkel og ret hurtigt lavet, og den smager og mætter dejligt.

Fraichen/yoghurten kan enten dryppes på ved spisning eller røres i retten til sidst inden servering. Dryppes fraichen på, beholder retten sit røde tomat-look og har god tomatsmag. Røres fraichen i, bliver retten mere cremet. Begge dele er ret så lækkert. Si’r det bare.

 

Cous cous-gryde
 
Mængde: 2 personer
Ingredienser
  • 50 g fuldkorns-cous cous (ukogt vægt)
  • 1 dåse kidneybønner
  • 1 dåse hakket tomat
  • 1 løg
  • 100 g grønne bønner
  • 100 g gulerødder
  • 100 g spidskål
  • 100 g squash
  • 1 dl vand
  • ¼ tsk tørrede chiliflager
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk peber
  • 50 g saltede peanuts
Tilbehør:
  • 60 g fraiche 9 % el. yoghurt naturel (herunder naturligvis også plantebaseret)*
  • Lidt persille (kruspersille eller bredbladet) eller frisk koriander
Fremgangsmåde
  1. Kog cous cous'en efter pakkens anvisning.
  2. Skyl og dræn bønnerne grundigt.
  3. Mens cous cous'en koger, ordnes og skæres alle grøntsagerne.
  4. Hakket tomat, bønner, grøntsager, vand, chili, salt og peber kommes i en dyb pande eller gryde og varmes igennem indtil grøntsagerne er lige akkurat møre.
  5. Tilsæt herefter den drænede cous cous samt hakkede peanúts i og vend det hele godt sammen. Varm kort igennem.
  6. Ønskes det at røres fraichen i inden servering, gøres dette nu, når panden/gryden er taget af varmen.
  7. Server med et drys persille eller koriander samt fraiche ved siden af, hvis ikke dette er rørt i retten.
Rigtig god fornøjelse.

Kalorier pr. person: 470
I øvrigt
*Fraichen/yoghurten kan enten dryppes på ved spisning eller røres i retten til sidst inden servering. Dryppes fraichen på, beholder retten sit røde tomat-look og har god tomatsmag. Røres fraichen i, bliver retten mere cremet. Begge dele er ret så lækkert.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *