Cremet one pot pasta med røde linser & fuldkornspenne

På dage hvor tiden er knap, og hvor aftensmaden godt mere eller mindre må lave sig selv, er en one pot-ret så absolut vejen frem. Denne type ret kræver ikke meget forberedelse, der bruges kun en enkelt gryde i tilberedningen, og det tager i alt ca. en halv time fra man begynder på madlavningen, til man kan sætte sig til bords. Er man ekstra på forkant, kan grønsagerne snittes i forvejen, og man kan helt sikkert også bruge frostgrønsager. Så bliver det altså ikke nemmere. Og man får stadig et måltid fuldt af god næring og god smag.

I denne ret har jeg brugt røde linser, dels fordi linserne bidrager med proteiner, og dels fordi de giver en dejlig blød konsistens til retten. Derudover er der lidt fløde i, som cremer og afrunder. Desuden har jeg selvfølgelig brugt fuldkornspasta, det giver gode fibre og god mæthed.

 

Cremet one pot pasta med røde linser & fuldkornspenne
 
Mængde: 5-6 personer afhængigt af hvor store portioner man spiser
Ingredienser
  • 300 g fuldkornspenne
  • 1 dl røde linser
  • 1 (rød)løg
  • Evt. 1-2 fed hvidløg
  • 200 g. brune champignon
  • 1 squash
  • 2 stængler bladselleri
  • 1 god håndfuld modne cherrytomater
  • 2 spsk rød pesto
  • En god håndfuld frisk basilikum eller frisk oregano
  • 4 alm. tsk paprika
  • 2 tsk salt
  • Lidt friskkværnet peber
  • 1 ds hakket tomat
  • 1 liter vand
  • 1½ dl fløde af ønsket type
Fremgangsmåde
  1. Ordn grønsagerne og skær dem i stykker af ønsket størrelse og halver cherrytomaterne.
  2. Alle ingredienser undtagen fløden kommes i en gryde.
  3. Retten koger ved jævn varme og under jævnlig omrøring til både pasta og linser er møre, det tager ca. 20 minutter.
  4. Tilsæt fløden de sidste 5 minutter af kogetiden og smag retten til. Tilsæt evt. lidt vand, hvis retten er blevet lidt tyk i konsistensen.
Rigtig god fornøjelse.

 

One thought on “Cremet one pot pasta med røde linser & fuldkornspenne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *