Den bedste tomatsauce med linser, blomkål & soltørret tomat

Det her er min yndlingstomatsauce. Simpelthen. Den smager bare så skønt, rundt og cremet. Der er mæthed og fylde fra blomkålen og linserne, umami fra parmesanen samt lækkerhed fra de soltørrede tomater, rød pesto og den friske basilikum. Og det allerbedste: Hele familien kan rigtig godt lide den, OGSÅ børnene. Og det sker ikke ofte, at alle er enige om den slags her i huset.

 

Den bedste tomatsauce med linser, blomkål & soltørret tomat
 
Mængde: 6-8 personer
Ingredienser
  • 275 g blomkål
  • 1 løg
  • 60 g soltørrede tomater, gerne dem i olielage, afdryppede
  • 1 ds hakkede tomater
  • 40 g rød pesto
  • 1 dl røde linser
  • 6 dl vand
  • 1 bundt frisk basilikum, groft skåret
  • 2 tsk havsalt
  • Peber
  • ¾ dl fløde efter ønske
Tilbehør
  • Fuldkornspasta
  • Frisk basilikum
  • Parmesan
  • Evt. chiliolie
Fremgangsmåde
  1. Løg, blomkål og soltørrede tomater skæres i mindre stykker og kommes i en gryde sammen med de øvrige ingredienser undtagen fløde.
  2. Koges til blomkål, løg og linser er helt møre, dette tager ca. 30 minutter. Jo mere møre, grønsagerne er, jo mere cremet kan saucen blendes til at blive.
  3. Saucen blendes med stavblender, fløde tilsættes, og saucen justeres evt med vand.
  4. Server med fuldkornspasta samt parmesan, frisk basilikum og evt. chili-olie.
Rigtig god fornøjelse!

 

Oprindelig opskrift fundet hos Stinna, hvortil jeg har lavet mine egne tilføjelser og justeringer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *