Hummus
 
 
Ingredienser
  • 1 dåse kikærter + vand + 1 tsk bagepulver*
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • ¾ tsk havsalt
  • Saft af cirka ¼ citron
  • ¾ dl koldt vand
Fremgangsmåde
  1. Kog kikærterne i vand sammen med bagepulveret i 20-30 minutter.**
  2. Dræn og afkøl herefter kikærterne
  3. Alle ingredienserne blendes til en cremet konsistens.
  4. Lad hummusen blive helt kold i køleskab inden servering.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
* Ja, også dem fra dåse skal koges med bagepulver for at opnår den mest cremede konsistens på hummusen.

** Bruger man ikke kikærter fra dåse, skal man bruge 120 g ukogte kikærter, som lægges i blød natten over/gerne 10-12 timer. Herefter hældes udblødningsvandet fra, og kikærterne koges i rigeligt frisk vand sammen med bagepulveret i en times tid.
Recipe by VEGETARISK at http://pernillerosenkilde.dk/hummus/