Enebærgryde med brune champignon, grønne linser & rødvin

Dette er den perfekte vinterret: Varm, blød og venlig. Fuld af smag og tekstur. Her serveret til en skøn mos af kartofler, knoldselleri og gulerod, mmm. Det er simpelthen bare en skøn, skøn ret at nyde på en mørk og kold vinteraften. Man bliver glad både i krop, sjæl og sanser af den, faktisk.

Og så er der det forunderlige ved retten, at 4 ud af 4 omkring spisebordet herhjemme synes, den smager godt! Og det sker ellers så godt som aldrig. Så ved man, man har ramt noget rigtigt.

 

Enebærgryde med brune champignon, grønne linser & rødvin
 
Mængde: 4 personer
Ingredienser
  • 1 ds grønne linser, skyllede og afdryppede
  • ½ ds hakket tomat
  • 1 løg, medium strimler
  • 200 g brune champignon, grove skiver
  • 250 g tynde gulerødder (uskrællet vægt), halvgrove mønter
  • 20 enebær, knuste
  • 2 spsk rød balsamico
  • 1 spsk soya
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • ½ tsk paprika
  • 1½ tsk havsalt
  • Peber
  • ½ dl rødvin
  • 2 dl koldt vand
  • 1 dl fløde af ønsket type
  • 1 pæn spsk maizena + lidt vand til jævning (gammeldags, I know, men det virker godt her)
Tilbehør
  • Persille
  • Serveres fx med en mos af kartofler, knoldselleri og gulerødder
Fremgangsmåde
  1. Alle ingredienser ordnes, og alt ~ undtagen linser og fløde ~ kommes i en gryde.
  2. Retten småkoger 5 minutter.
  3. Tilsæt linserne.
  4. Retten småkoger 5 minutter.
  5. Tilsæt fløde og varm retten igennem.
  6. Smag til med salt og peber
  7. Jævn retten med maizenablanding.
  8. Server med en god mos samt med et drys persille.
Rigtig god fornøjelse.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *