Forårsgryde

Egentlig synes jeg, varme retter med kokosmælk hører til om vinteren, men da foråret stadig er koldt, går denne ret fint an at lave, selvom kalenderen siger april. Egentlig minder retten lidt om den danske frikassé, som for mig er en forårsret, men her i en asiatisk variant med kokosmælk, karry og edamamebønner.

 

Forårsgryde
 
Mængde: 3 personer
Ingredienser
  • 300 g små kartofler med skræl
  • 200 g gulerødder (med skræl hvis gulerødderne er økologiske)
  • 1 squash
  • 100 g sukkerærter
  • 200 g edamamebønner (de bælgede)
  • 1 ds kokosmælk
  • 1½ spsk gul karry
  • 1½ tsk havsalt
  • ¼ tsk groft peber
  • 3 strøgne tsk maizena + 1¼ dl koldt vand
Fremgangsmåde
  1. Kartoflerne vaskes og skæres ud i mundrette stykker (til den lidt store side).
  2. Grøntsagerne ordnes og skæres ud i ønsket størrelse.
  3. Kom lidt neutral olie i en dyb pande eller gryde og steg kartoflerne heri ved middelhøj varme i 5 minutter. Vend kartoflerne rundt ind i mellem.
  4. Tilsæt gulerødderne og edamamebønnerne og steg videre 2-3 minutter.
  5. Tilsæt kokosmælk, karry, salt og peber og varm retten igennem til det småkoger.
  6. Udrør maizenaen i vandet og tilsæt blandingen til den småboblende ret. Udrør grundigt.
  7. Tilsæt squash og sukkerærter og varm/småkog retten kort igennem.
  8. Server med ske og gaffel.
Rigtig god fornøjelse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *