Fyldig rødkålssalat med linser, garam masala & perlerug

En salat skal helst være både grov, frisk, saftig og smagfuld, synes jeg. En trick er at kombinere grove grønsager (fx. kål, gulerødder, jordkokker), frugt, fuldkorn og nødder. Herudover kan man slå sig løs med bladgrønt (fx. rucola eller frisk spinat), krydderier (både friske og tørrede) og lidt fedme (fx lidt god olie eller avocado). Man kan endvidere tilføje protein i form af fx linser eller bønner, og vupti har man en salat, der dækker alle behov i et måltid ~ en såkaldt måltidssalat.

Denne måltidssalat er en skøn vintersalat, da den indeholder rådkål, appelsiner og valnødder. Jeg har også brugt garam masala, som er et indisk krydderi, der smager fantastisk godt i denne kombination. Perlerug og grønne linser (det kunne også være sorte) gør salaten til et skønt og fuldgyldigt måltid.

Salaten kan med fordel laves god tid i forvejen, så den kan stå og trække smag inden servering.

 

Fyldig rødkålssalat med linser, garam masala & perlerug
 
Ingredienser
  • Rødkål/rød spidskål
  • Grønne eller sorte linser
  • Kogt perlerug
  • Appelsiner
  • Valnødder
  • Garam masala
Fremgangsmåde
  1. Kog perlerug og afkøl den helt.
  2. Kog linserne og afkøl dem helt. Bruges linser fra dåse skylles og afdryppes disse.
  3. Skær rødkålen i ønsket størrelse (jeg kan godt lide helt tyndtskårne strimler).
  4. Appelsinerne skæres fri for skræl og skæres i stykker af ønsket størrelse (jeg fileterer altid appelsiner til salat, men det behøver man ikke)
  5. Valnødder hakkes groft.
  6. Alle elementerne vendes grundigt sammen.
  7. Serveres kold.
Rigtig god fornøjelse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *