Fyldte portobello

Jeg er fuldstændig vild med svampe. Allermest holder jeg faktisk af de brune champignon og de store portobello. Her er en enkel ret, som dog indeholder masser af grønne proteiner i form af både quinoa og linser. Det er en lidt smagstung ret fuld af umami, og jeg synes, det smager så skønt med en frisk, sprød salat sammen med disse fyldte portobello.

 

Fyldte portobello
 
Mængde: 5 stk
Ingredienser
  • 5 portobellosvampe
  • 1 løg, relativt finthakket
  • 1 fed hvidløg, knust eller finthakket
  • 130 g squash, groftrevet
  • 1 dl kogte grønne eller sorte linser
  • 1 dl kogt quinoa
  • Indholdet fra svampene, finthakket
  • 1 tsk salt
  • Lidt friskkværnet peber
  • Evt. ost til drys, fx revet ost eller parmesan
Fremgangsmåde
  1. Knæk stokken af svampene og skrab svampekødet ud med en theske. Stok og "kød" finthakkes.
  2. Kom en smule olivenolie på en pande og svits løg, hvidløg og det hakkede svampeindhold i et par minutter (det må ikke tage farve).
  3. Tilsæt squash, linser, quinoa, salt og peber og varm blandingen igennem, til den er blød og gennemvarm.
  4. Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
  5. Fordel blandingen i svampene og bag de fyldte portobello i ovnen i ca. 5 minutter til portobelloerne er let bløde og den evt. ost smeltet.
Rigtig god fornøjelse.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *