Galette med løg, feta & ovnbagte tomater

Jeg har mange gange set andre lave galetter, men ikke rigtigt kommet i gang med det selv, fordi jeg tænkte, at det nok var lidt besværligt. Men da jeg så fandt ud af, at en galette er en anden form for tærte, som kan indeholde alt, hvad hjertet begærer, men uden at behøve fyldes med en masse æg, fik jeg alligevel lyst til at prøve kræfter med sagen. Og det viste sig at være både nemt og rigtig lækkert. Jeg konverterede en af mine yndlingstærter til denne galette, og der kom dette ud af det: En fedtfattigere (sammenlignet med en traditionel galettedej) galette lavet af fuldkorn (credit skal her gå til søde og dygtige Bodil ovre på hendes Instagram og på hendes blog muttionline.dk), og med fyld fra min yndlingstærte: Tomater, løg, feta, timian og pinjekerner. Et lille strejf af sennep også, hvis man lyster. Det er simpelthen så skønt et måltid, som passer rigtig godt sammen med en lækker salat. Og så er jeg vild med det rustikke udtryk, galetten har.

Jeg har en fornemmelse af, at der med tiden kommer flere galetter her hos mig.

 

Galette med løg, feta & ovnbagte tomater
 
Mængde: 2 mindre galetter
Ingredienser
Dej
  • 75 g blødt (ikke smeltet) smør
  • 150 g fuldkornsmel
  • ½ tsk havsalt
  • 70 g yoghurt naturel (plante eller ko)
Fyld
  • 400 g tomater
  • 2 løg (der skal bruges 150 g løgringe)
  • 3-4 spsk sød sennep
  • 150 g feta
  • Tørret timian
  • Pinjekerner
  • Havsalt
  • Groft, sort peber
  • Frisk timian
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 250 grader varmluft og lad den varme op.
  2. Begynd med dejen:
  3. Kom mel og salt i en skål og smuldr smørret heri.
  4. Saml dejen hurtigt med yoghurten.
  5. Sæt dejen på køl, hvor den hviler.
  6. Tilbered fyldet:
  7. Tomaterne skæres i tykke ringe, lægges på en bagepapirsbeklædt bageplade og bages i ca. 12-15 minutter (dette gøres for at tomaterne smider en stor del af deres væde, så de ikke væder i galetten under bagning).
  8. Når tomaterne er færdigbagt, ændres ovnvarmen til 200 grader almindelig ovnvarme.
  9. Skær løgene i ringe.
  10. Lav galetterne:
  11. Del dejen i to og rul disse ud til to cirkler på ca. 25 cm i diameter. Læg disse to på bagepapir.
  12. Smør et tyndt lag sød sennep på hver galette, hold lidtafstand til kanten, som skal bukkes ind over til sidst.
  13. Smuldr fetaen groft, fordel den på de to galetter oven på sennepen.
  14. Fordel tomater og løg oven på fetaen i de to galetter.
  15. Drys med tørret timian og pinjekerner.
  16. Fold kanterne af dejen ind over selve galetten, det skal være en bred kant, der kommer ind over fyldet (se billederne).
  17. Galetterne bages ca. 30 minutter, til de er sprøde og har taget lidt farve.
  18. Drys med frisk timian ved servering, og server med en sprød, grøn salat.
Rigtig god fornøjelse.

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Galette med løg, feta & ovnbagte tomater

  1. Jeg genforelsker mig i galette, når jeg ser din. Koncentreret tomat er fantastisk – og din kombi med feta og løg er simpel på den helt uimodståelige måde. Mmmm.

    1. Åh Bodil, du ved hvordan man gør en pige glad TAK!
      Knus fra mig til dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *