Grønsagslasagne med edamamebønner

Lasagne behøver på ingen måde være kedeligt, selvom der ikke er kød i. Men det har taget mig lidt tid at komme frem til en grønsagslasagne, som er enkel og fuld af smag og cremethed, hvilket denne lasagne bestemt er. Jeg har brugt edamamebønner heri for at tilføre protein, og disse bønner giver et dejligt bid i lasagnen. Det samme gør lasagnepladerne, jeg bruger nemlig altid fuldkornslasagneplader, som bliver lidt mere al dente end de traditionelle hvide lasagneplader.

Er du glad for lasagne ligesom mig, så se også min lasagne med svampe og frisk spinat.

 

Grønsagslasagne med edamamebønner
 
Mængde: 4 personer
Ingredienser
Tomatsauce
  • 1 ds hakket tomat
  • 1 løg, grofthakket
  • 1 dl fløde af ønsket type
  • 1 spsk tørret oregano
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk sellerisalt
  • 1 tsk salt
  • Peber
Grønsagsfyld til tomatsaucen
  • 100 g brune champignon, medium skiver
  • 100 g majs
  • 100 g gulerødder, groftrevet
  • 2 dl edamamebønner (dem fra frost uden bælg)
  • ½ peberfugt i ønsket farvet, medium strimler
Hvid sauce
  • 1 brik Mornaysauce, light eller almindelig
  • eller
  • Hjemmelavet:
  • 6 dl mælk af ønsket type (ris-, soya- eller komælk)
  • 1½ spsk maizena
  • Muskat efter smag
  • Salt efter smag
Endvidere
  • Fuldkornslasagneplader
  • Revet ost eller rasp
Fremgangsmåde
Lav først tomatsaucen:
  1. Svits løg i lidt olie til de er klare, men ikke har taget farve.
  2. Tilsæt hakket tomat, oregano, paprika, sellerisalt, salt og peber og kog saucen igennem.
  3. Mens tomatsaucen simrer, klargøres grønsagerne.
  4. Når alle grønsagerne er klargjort, tilsættes de i saucen og denne varmes godt igennem.
  5. Tilsæt til sidst fløden, varm igennem ~ uden kogning ~ og smag til.
  6. Kom låg på gryden og stil tomat-grønsagssaucen til side, mens den hvide sauce laves.
Lav så den hvide sauce:
  1. I en lille gryde kommes 2 dl af mælken samt maizenamelet, og det piskes grundigt sammen.
  2. Tilsæt resten af mælken, lidt muskat og lidt salt.
  3. Kog blandingen op ved jævn varme og under konstant omrøring, så saucen ikke brænder på.
  4. Smag til med muskat og salt.
  5. Tag gryden væk fra varmen.
Tænd ovnen på 200 grader (almindelig ovnvarme).
Sammenlægning:
  1. Begynd med en anelse af den hvide sauce og fortsæt i følgende rækkefølge:
  2. Plader
  3. Tomat-grønsagssaucesauce
  4. Hvid sauce
  5. Dette gentages x antal gange, til saucerne er brugt op.
  6. Slut af med bechamel og til sidst revet ost eller rasp på toppen.
Bagning:
  1. Lasagnen bages ca. ½ time. Den er færdig, når toppen er medium gylden og lasagnepladerne gennembagt.
Rigtig god fornøjelse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *