Gulerodssuppe med røde linser & kokosmælk

Hjemme hos os er der rimeligt bred enighed (3 ud af 4 stemmer, og vi lever jo i et demokrati), når det handler om suppe: Det er nærmest altid en god idé. Og jeg prøver ofte og gerne nye idéer af, naturligvis med… varierende succes.

Denne suppe blev med det samme dømt til en succes. Det er nem, billig, sund og varmende mad på en kold vinterdag. Den er både venlig og med en smule kant på én og samme tid. Lidt som en græskarsuppe, der er smagt til med chili. Der er bare den hage ved græskarsuppe, at jeg ikke er ret vild med græskar. Men gulerødder ~ ja tak. Og kokosmælk er min nye bedste ven. Mmm, det er så godt.

 

Gulerodssuppe med røde linser & kokosmælk
 
Mængde: 4 personer
Ingredienser
  • 500 g gulerødder (uskrællet vægt)
  • 1 bagekartoffel
  • 1 løg
  • Evt. 1 fed hvidløg
  • 5 g revet ingefær (skrællet og revet vægt)
  • 1½ tsk gul karry
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • Peber efter smag
  • 7 dl grønsagsbouillon
  • 1 dl røde linser
  • 1 ds kokosmælk
  • 2 tsk salt - tilsættes EFTER kogning!
Tilbehør
  • Godt fuldkornsbrød
Fremgangsmåde
  1. Gulerødder, bagekartoffel og løg ordnes og skæres i medium stykker.
  2. Alle ingredienser UNDTAGEN salt kommes i en gryde og koger til både gulerødder, kartoffel og linser er møre, det tager ca. 30 minutter. Herefter kommes saltet i (grunden til at vente med saltet er, at kartoflen bedst koger ud i usaltet vand).
  3. Blend suppen med stavblender til ønsket konsistens.
  4. Smag til og juster evt med lidt mere vand, hvis suppen ønskes lidt mere lind.
  5. Server med godt fuldkornsbrød.
Rigtig god fornøjelse.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *