Karrysuppe med linser

Suppe er altid et skønt indslag på en kold dag, samtidig er det også både nem og oftest hurtig mad, så derfor spiser vi hjemme hos os rigtig meget suppe i efteråret og vinteren. Jeg er vild med, at man kan snige virkelig mange grønsager ind i sådan en suppe, og hvis man så blender suppen, opdager børnene ikke, hvor mange grønsager de faktisk indtager, mens de sidder og siger “uhmmm”.

Karrysuppe med linser
 
Mængde: 3-4 personer
Ingredienser
  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 150 g kartofler (uskrællet vægt)
  • 80 g gulerødder (uskrællet vægt)
  • 1 tomater (ca. 80 g)
  • 10 g frisk ingefær (uskrællet vægt)
  • ½ spsk karry
  • 1 tsk gurkemeje
  • 100 g rå røde linser
  • 1 grønsagsbouillonterninge
  • 8 dl vand
  • 1 tsk havsalt
Fremgangsmåde
  1. Kartofler, gulerødder og løg skrælles og skæres i mindre stykker.
  2. Den friske ingefær skrælles og rives fint.
  3. Hvidløgsfeddene presses eller finthakkes.
  4. Alle ingredienser kommes i en gryde og koges, til linserne er kogt helt ud, og kartofler og gulerødder er møre, det tager ca. 30 minutter.
  5. Blend suppen med en stavblender til ønsket konsistens. Jeg kan godt lide, der stadig er stykker af grønsagerne.
  6. Smag til og tilpas evt. konsistensen med mere vand.
Rigtig god fornøjelse.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *