Helbagt blomkål med parmesan

Jeg er vild med kål, og min yndlingskål er så absolut blomkål. Den smager bare så godt i alle former, både rå, kogt og steg, og den har så utroligt mange anvendelsesmuligheder. I denne version kræver kålen et minimum af indsats, men det gør ikke den endelige oplevelse mindre, hverken visuelt, smags- eller teksturmæssigt. Tværtimod næsten. For her bages blomkålen som et helt hoved i ovnen. Det bliver da ikke meget nemmere, vel? Og det ser virkelig flot ud at sætte sådan et helt, rustikt bagt blomkål på middagsbordet.

 

Helbagt blomkål med parmesan
 
Ingredienser
  • 1 blomkålshoved
  • Fedstof af ønsket type til pensling, jeg bruger enten smeltet smør eller olivenolie
  • Havsalt
  • Parmesan
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft og lad den varme helt op.
  2. Blade og det nederste af stokken skæres af blomkålen (blomkålen skal forblive et helt hoved), og blomkålshovedet sættes i et ildfast fad.
  3. Smør/spray med ønsket type fedtstof og drys med havsalt.
  4. Bag blomkålen ca. 35 minutter. Stik en stegenål eller lignende i for at vurdere kålens mørhed. Når kålen er som ønsket, drysses den med parmesan og bages yderligere 5 minutter til parmesanen er smeltet.
God fornøjelse.
I øvrigt
I stedt for smør/olie og parmesan, kan blomkålshovedet naturligvis smøres med andre lækre sager, fx hvidløgs-persillesmør eller en god hjemmelavet pesto.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *