Nem & frisk hindbær-chia-marmelade

Egentlig spiser jeg helst frugt og bær i hel eller udskåret tilstand. Men somme tider kan det være lækkert at have en hjemmelavet marmelade i køleskabet. Sådan en kan fx bruges på brød, som topping på grød eller som en del af en parfait med chiagrød.

Her er mit bud på den populære bær-og-chia-marmelade. Min version er sødet delvist med dadler, men disse kan naturligvis blot erstattes af sukker af ønsket type eller anden form for sødning. Blot smag til, og vupti har du en nem og dejlig marmelade.

 

Nem & frisk hindbær-chia-marmelade
 
Mængde: 1 glas marmelade
Ingredienser
  • 250 g frosne hindbær
  • 3 spsk chiafrø
  • 4 dadler (vigtigt at det er de bløde i papæske) ELLER Sødning af ønsket type svarende til 3-5 spsk sukker (ved brug af (sukker/sødning smages til)
  • 3 tsk vanillesukker eller ønsket mængde vanillepulver
  • ¾ dl vand
Fremgangsmåde
  1. Dadlerne udstenes og moses grundigt med en gaffel.
  2. Alle ingredienserne kommes i en lille gryde, og massen småkoges under omrøring ind i mellem.
  3. Smag evt. til.
  4. Marmeladen er færdig, når bærrene er kogt næsten ud.
  5. Marmeladen hældes på et skoldet glas, som lukkes med et tætsluttende låg, og opbevares i køleskab.
Rigtig god fornøjelse.

 

 

2 thoughts on “Nem & frisk hindbær-chia-marmelade

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *