Hummus

Hummus er ikke bare hummus. Hummus kan være helt basic ~ som denne ~ med kikærter, hvidløg, salt, citronsaft og en smule olivenolie. Hummus kan krydres med fx chili eller spidskommen, man kan tilføje persille eller sesamfrø. Hummus kan indeholde tahin, en sesampasta fra Mellemøsten, men det er der ikke i min hummus, da tahin og jeg ikke har… dannet venskab. Hummus kan være blød eller den kan være fast. Det hele er smag og behag. Her er mit bud på en lækker, fast basishummus.

Hummus er lækker til salat, i pitabrød eller wraps, som dip til grønsagsstave eller som pålæg på rugbrød.

Se desuden min opskrift på karryhummus, min hummus med bagt peberfrugt, min lækre rødbedehummus og min hummus med to slags paprika.

 

Hummus
 
Ingredienser
  • 1 ds kikærter, skyllede og drænede
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • ¾ tsk havsalt
  • Saft af cirka ¼ citron
  • ¼ dl koldt vand
Fremgangsmåde
  1. Alle ingredienser kommes i en skål og stavblendes til helt fin konsistens.
  2. Juster evt. med lidt vand, hvis konsistensen ønskes lidt mindre fast, og smag evt. til med citronsaft og salt.
  3. Hummusen serveres kold.
Rigtig god fornøjelse.

 

One thought on “Hummus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *