Hummus

Hummus er ikke bare hummus. Hummus kan være helt basic ~ som denne ~ med kikærter, hvidløg, salt, citronsaft og en smule olivenolie. Hummus kan krydres med fx chili eller spidskommen, man kan tilføje persille, koriander eller sesamfrø. Hummus kan indeholde tahin, en sesampasta fra Mellemøsten, men det er der ikke i min hummus, da tahin og jeg ikke har… dannet venskab. Hummus kan være blød, eller den kan være fast. Det hele er smag og behag. Dette er mit bud på en lækker basishummus.

Jeg koger mine kikærter – ja, også dem fra dåse! – med lidt bagepulver, for det giver den mest cremede hummus. Creeemet, siger jeg! Og det er bare så lækkert. Se hvordan i opskriften herunder.

Hummus er lækker til salat, i pitabrød eller wraps, som dip til grønsagsstave eller som pålæg på rugbrød. Eller bare direkte fra beholderen og nydt med en ske, mmm!

Se desuden min opskrift på karryhummus, min hummus med bagt peberfrugt, min lækre rødbedehummus og min hummus med to slags paprika.

 

Hummus
 
Ingredienser
  • 1 dåse kikærter + vand + 1 tsk bagepulver*
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • ¾ tsk havsalt
  • Saft af cirka ¼ citron
  • ¾ dl koldt vand
Fremgangsmåde
  1. Kog kikærterne i vand sammen med bagepulveret i 20-30 minutter.**
  2. Dræn og afkøl herefter kikærterne
  3. Alle ingredienserne blendes til en cremet konsistens.
  4. Lad hummusen blive helt kold i køleskab inden servering.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
* Ja, også dem fra dåse skal koges med bagepulver for at opnår den mest cremede konsistens på hummusen.

** Bruger man ikke kikærter fra dåse, skal man bruge 120 g ukogte kikærter, som lægges i blød natten over/gerne 10-12 timer. Herefter hældes udblødningsvandet fra, og kikærterne koges i rigeligt frisk vand sammen med bagepulveret i en times tid.

 

2 thoughts on “Hummus

  1. Hej …
    Din humus ser og lyder bare rigtig lækker.
    Jeg bliver dog en anelse forvirret.
    Kikærter på dåse, er jo netop kogt og klar til brug? Bliver de så ikke udkogte?
    Sofie

    1. Hej Sofie.

      Tak for dit gode spørgsmål. Ja, kikærter på dåse er jo kogt, men for at få dem til at kunne give den helt cremede hummus, skal de lige koges lidt igen med bagepulveret. De bliver ikke udkogt, blot mere møre, og kan derfor blendes til den helt bløde konsistens.

      Kærlig hilsen Pernille.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *