Jødekager

Lige netop disse jødekager har fulgt mig i efterhånden mange år, og jeg bager dem hver eneste jul. Jødekagerne er “født” som en fedt- og sukkerreduceret opskrift, og det passer lige i mit kram, sådan kan jeg jo bedst lide mit bagværk.  Når det er sagt, går jeg ~ som sædvanligt ~ ikke på kompromis med smag og tekstur, og disse jødekager smager da også virkelig godt og er dejligt sprøde. De er altid populære, hvad enten jeg serverer dem for gæster eller forærer dem i fx værtindegave. Desuden er dejen dejligt nem at arbejde med, og har man fx børn med i køkkenet, er dette en rigtig god dej til udstikning af forskellige former (jeg holder dog selv mest af fine, runde jødekager).

Er du også til det lidt sundere julebag, skulle du da lige tage et kig på mine dejligt krydrede pebernødder og mine bedste brunkager. Du vil ikke fortryde det. Og så er der jo også kategorien “Jul” at gå på opdagelse i.

 

Jødekager
 
Mængde: Ca. 50 stk/3 plader
Ingredienser
  • 75 g smør, blødt men ikke smeltet
  • 110 g sukker
  • 2 tsk vanillesukker
  • ½ tsk bagepulver
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 æg
  • Top:
  • Kanelsukker
  • Mandelsplitter
Fremgangsmåde
  1. Rør smør sammen med sukker og vanillesukker.
  2. Tilsæt mel og bagepulver.
  3. Dejen samles med citronsaft og æg, og den æltes godt sammen med hænderne.
  4. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn eller 180 grader varmluft.
  5. Dejen rulles tyndt ud og udstikkes i ønsket form.
  6. Småkagerne lægges på en bagepapirsbeklædt bageplade, og de drysses med kanelsukker og mandelsplitter, tryk mandelsplitterne lidt ned i dejen.
  7. Jødekagerne bages ca. 8-10 minutter (afhængigt af ovn og tykkelse på kagerne), til de er let gyldne i bunden.
Rigtig god fornøjelse.

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *