Julebananbrød med friske tranebær & hvid chokolade

Jeg er kæmpe fan af bananbrød fordi:

1.  Det smager og føles som kage

2. Det er så afgjort en sundere form for kage

3. Det kan varieres i utallige varienter

4. Det smager gooodt

Her har jeg lavet et bananbrød i juleudgave, og det er slet ikke tosset. De syrlige frisk tranebær spiller perfekt sammen med den søde hvide chokolade. Et match made in heaven, faktisk.

Lige da jeg havde bagt dette bananbrød, var jeg ikke videre overbevist over denne variants fortræffeligheder, men min opfattelse har i dén grad ændret sig.

Man har jo et standpunkt, til man tager et nyt, ik.

Jeg har også lavet andre skønne varianter af bananbrødet ~ se mit bananbrød med kokos, vanille, chokolade & mandler eller mit krydrede efterårsbananbrød med gulerod, æble & hasselnødder eller mit bananbrød med varme krydderier, mørk chokolade & valnødder.

 

Julebananbrød med friske tranebær & hvid chokolade
 
Ingredienser
  • 4 små/3 almindelige meget modne bananer
  • 1 æg /1 chiaæg (1 spsk knuste chiafrø rørt med 5 spsk koldt vand)
  • ½ dl flydende sødning, fx Bodylabs zero salted caramel topping, agavesirup, akaciehonning eller Fibersirup Gold
  • 200 g fint fuldkornsmel, fx hvid hvede mel eller fuldkornsspeltmel
  • ½ tsk knust havsalt
  • 1 god spsk vanille
  • 1 tsk bagepulver
  • 1½ tsk natron
  • 50 g hvid chokolade, meget grofthakket
  • 40 g mandler, grofthakket
  • 2 dl mælk af ønsket type, herunder også plantemælk
  • 100 g friske tranebær (frosne kan også bruges)
Pynt
  • Hvid chokolade
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Bruges chiaæg røres dette sammen.
  3. Hak chokolade og mandler groft.
  4. Mos bananerne grundigt med en gaffel.
  5. Bland alle ingredienser grundigt, vend tranebærree roligt i til sidst.
  6. Beklæd en rugbrødsform med bagepapir og hæld dejen heri.
  7. Bananbrødet skal bage cirka 45 minutter. Læg et stykke staniol over brødet efter 10-15 minutter, ellers ender overfladen med at blive ret mørk. Bruges stegetermometer er brødet færdigt ved en centertemperatur på 90-92 grader.
  8. Når bananbrødet er helt afkølet, smeltes lidt hvid chokolade, og brødet dekoreres hermed.
Rigtig god fornøjelse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *