Overraskelsessuppe

Suppe bliver vi sjældent trætte af hjemme hos os, og denne smager så dejligt og lidt asiatisk og er et skønt måltid på en mørk og kold aften.
Suppen består af gode sager som blomkål, linser og hvidløg, og smagen rundes af med kokosmælk, og suppen smager helt fantastisk dejligt.

Suppen kan enten blendes til en lækker blød og cremet konsistens, eller den kan nydes med stykkerne af grønsagerne til at give tekstur. Den er god uanset hvilken måde, man serverer den på, dog spiser mine børn helst suppen blendet.

Og hvorfor hedder suppen så Overraskelsessuppe? Såmænd fordi det var det, jeg kaldte den første gang, jeg serverede den for mine børn. Børn kan somme tider være lidt forbeholdne overfor nye ting, men med et navn som Overraskelsessuppe, var de åbne for maden ~ og de nød den heldigvis. Siden da har suppen bare heddet Overraskelsessuppe.

 

Overraskelsessuppe
 
Mængde: 5-6 personer
Ingredienser
  • 1 ds majs
  • 2 bagekartofler
  • 150 g blomkål
  • 1 løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1½ dl røde linser
  • 1½ tsk gul karry
  • 9 dl vand med grønsagsbouillon
  • 1 ds kokosmælk
  • saft af ¼ lime
  • 2 tsk salt
Topping
  • Frisk spinat eller rucola
  • Sesamfrø, solsikkekerner og/eller græskarkerner
  • Evt. lidt koriander- eller persillepesto eller lidt chiliolie
Tilbehør
  • Godt fuldkornsbrød
Fremgangsmåde
  1. Bagekartoflerne skrælles, og sammen med blomkål, løg og hvidløg skæres de i mindre stykker.
  2. Alle ingredienser undtagen kokosmælk kommes i en gryde og koges, til alt er mørt.
  3. Tilsæt kokosmælk.
  4. Blend suppen med stavblender, hvis dette ønskes.
  5. Smag til og juster, hvis det ønskes, konsistensen med lidt mere vand.
  6. Serveres rygende varm sammen med brød og ønsket topping.
Rigtig god fornøjelse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *