Kartoffelsuppe med porre & peber

Denne kartoffelsuppe har fulgt mig i efterhånden mange år. Den er enkel, smager dejligt, er budgetvenlig, er fyldig og mætter godt. Jeg serverer altid fuldkornsbrød til supper, det giver gode fibre og endnu mere mæthed.

I det hele taget er jeg ret vild med supper, fordi det er sådan en nem måde at få spist en masse gode grønsager. Som regel inkorporerer jeg protein i mine supper, men denne er “født” uden protein, og sådan forbliver den at være.

Man kan bruge en mængde mindre peber i suppen, end jeg har angivet i opskriften. Den mængde peber, jeg angiver, giver et godt peber-“bid”, men skal fx min yngstedatter være med på suppen, skal der kun det halve i eller måske skal jeg endda undlade peberet. Det giver en mild og venlig suppe, som stadig smager dejligt.

 

Kartoffelsuppe med porre & peber
 
Mængde: 2-3 personer
Ingredienser
  • 600 g kartofler (skrællet vægt)
  • 3 porrer
  • 8 dl grønsagsbouillon
  • ½ lille tsk peber
  • 1 lille tsk havsalt
  • 3 dl mælk ELLER 2 dl mælk + 1 dl fløde (ikke en fløde, der jævner/tykner suppen!) ~ mælk og fløde kan være enten ko- eller plantebaseret.
Fremgangsmåde
  1. Kartoflerne skrælles og skæres i mindre stykker.
  2. Porrerne renses og skæres i mindre stykker. Gem de grønne toppe, som skal skæres i helt tynde "halvmåner".
  3. Kartoffelstykker, porrerstykker (ikke de grønne!) og bouillon kommes i en gryde og koger ved jævn varme, indtil både kartofler og porrer er møre.
  4. Blend suppen med stavblender til ønsket konsistens.
  5. Tilsæt herefter ca. halvdelen af de grønne porretoppe (dette kan også undlades, hvis man ikke bryder sig om stykker af grønsager i suppen), og varm suppen igennem nogle minutter.
  6. Tilsæt mælk og evt. fløde, salt og peber og rør grundigt sammen mens suppen varmes kort og roligt igennem.
  7. Smag suppen til og juster evt. med vand, hvis suppen ønskes lidt tyndere.
  8. Server suppen sammen med de resterende grønne porretoppe, lidt frø eller kerner samt godt fuldkornsbrød.
RIgtig god fornøjelse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *