Kikærte-tærte

Denne tærte kan nydes både kold og varm, og den er et dejligt og let måltid som aftensmad. Som frokost er den også virkelig skøn. Jeg nyder gerne tærten sammen ristet rugbrød og frisk spinat.

Kikærtemel, som bruges i denne tærte, fås hos etniske købmænd, og det kan også findes i meget velassorterede supermarkeder. Kikærtemel hedder ofte “gram flour” hos købmændende.

Grønsagerne i tærten kan være alt efter lyst og køleskabs-/fryserbeholdning. Man kan sagtens bruge både friske og frosne grønsager, blot mængden er de 500 gram angivet i opskriften.

 

Kikærte-tærte
 
Ingredienser
  • 200 g kikærtemel
  • 3½ dl koldt vand
  • 1½ tsk salt
  • 1½ tsk bagepulver
  • 2 spsk solsikkekerner/hørfrø/grofthakkede mandler
  • Grønsager i halv-grove stykker ~ her har jeg brugt:
  • 1 løg
  • 1½ dl ærter
  • ½ rød peber
  • 150 g små blomkålsbuketter
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader (almindelig ovnvarme)
  2. Sigt kikærtemelet ned i en skål og pisk med piskeris vandet heri lidt efter lidt.
  3. Lad dejen hvile mens grønsagerne ordnes.
  4. I dejen tilsættes salt og bagepulver. Pisk med piskeris til bagepulveret er opløst.
  5. Tilsæt nu kerner/frø/mandler samt grønsager og vend det hele grundigt sammen.
  6. Smør tærtefadet med lidt olie og hæld dejen heri.
  7. Bages ca. 45 minutter til tærten er fint gylden.
Rigtig god fornøjelse.

2 thoughts on “Kikærte-tærte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *