Klaras lemonade

Det er ret dejligt, når ens børn også synes, det er hyggeligt at være i køkkenet. Ikke fordi de altid vil være med til at kokkerere, men med jævne mellemrum gør de det, og det allerbedste er, når det er på eget initiativ. Det er også grunden til, at denne lemonade finder vej til bloggen, det er nemlig Klaras fortjeneste. I forsommeren havde hun i skolen prøvet at lave denne lemonade og var ret begejstret for den, og hun ville derfor gerne lave den til os herhjemme. Den slags siger vi naturligvis ikke nej tak til.

Lemonaden er nem at have med at gøre og hurtig at lave. Den har sødme fra sukkeret men stadig masser af friskhed fra citron, og den er så nem at gå til, at en 9 årig kan lave den selv.

“Men! Skrev hun lige sukker??” tænker du måske. Og ja, det gjorde jeg. Fordi intet er forbudt her hos mig, når det giver mening for smagen. Jeg har ikke prøvet at bruge alternativt sødemiddel i stedet for sukker, så jeg ved ikke, om det kan lade sig gøre. Men som med alt andet mad er det slut med forbudt hos mig, og derfor deler jeg denne rigtig lækre opskrift på lemonade, også selvom den indeholder sukker 😉

Klara sagde meget sødt, at hvis jeg havde lyst til at have opskriften på hendes lemonade på bloggen, så måtte jeg gerne det, og det er da et tilbud, jeg hverken kan eller vil afslå. Så her er opskriften på Klaras nemme og dejligt smagfulde lemonade:

 

Klaras lemonade
 
Mængde: Ca. 1 liter færdig limonade
Ingredienser
  • Cirka 8 liter koldt vand
  • 2 dl sukker
  • 2½ dl citronsaft, det svarer til cirka fire citroner af almindelig størrelse
Fremgangsmåde
  1. Kom 2 dl af vandet og sukker i stålskål eller en stålgryde (fordi stålet gør det nemmest muligt at se, om sukkeret er opløst).
  2. Pisk/rør indtil sukkeret er helt opløst.
  3. Tilsæt 5 dl vand.
  4. Pres citronerne og mål saften af, så den rette mængde bruges.
  5. Hæld citronsaften gennem en sigte op i vand- og sukkerblandingen og bland grundigt.
  6. Smag evt. lemonaden til med mere vand, citronsaft og sukker.
  7. Hæld lemonaden på skoldet flaske, luk flasken og opbevar den i køleskabet.
  8. Lemonaden nydes kold, gerne med isterninger i. Det smager også godt at tilføje lidt hyldeblomster eller frisk mynte i glasset med lemonaden og isterningerne.
Rigtig god fornøjelse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *