Linse-quinoa salat

Der er noget, man spiser alt for lidt af og  alt for sjældent: Mango chutney (den hotte variant). Men det kan denne salat være med til at råde bod på. Salaten er en skøn sommerfrokost eller – aftensmad fuld af gode sager. Der er sprødt og sødt, der er stærkt og syrligt, der er blødt og knasende. Mango chutney smager fantastisk til. Og så ser salaten også pæn ud. Hvad er der egentlig ikke at være vild med?!

 

Linse-quinoa salat
 
Mængde: 2 personer
Ingredienser
  • ½ dl ukogte belugalinser + 1 lille løg + lidt havsalt + 1½ dl vand
  • ½ dl ukogt hvid quinoa + lidt havsalt + 1 dl vand
  • 4 spsk sesamfrø + 1 spsk soya
  • 80 g rå broccolibuketter (små)
  • 80 g rød spidskål, tynde strimler
  • 40 g frisk spinat eller rucola
  • 80 g skrællet galiamelon, strimler
  • 60 g syltede perleløg
  • 1 avocado, strimler
Tilbehør
  • Hot mango chutney
Fremgangsmåde
  1. Skyl belugalinserne og kog dem ved småboblende varme under låg i ca. 25 minutter. Skyl herefter linserne i koldt vand indtil de er helt kolde.
  2. Skyl og kog quinoaen ved småboblende varme og under låg i 15 minutter. Sluk herefter for kogepladen, flyt gryden fra blusset og lad quinoaen trække 5 minutter under låg. Skyl herefter den kogte quinoa i koldt vand indtil indtil den er helt kold.
  3. Linser og quinoa kan naturligvis også koges på forhånd og blot stå klar i køleskab.
  4. Sesamfrøene ristes på en hed pande, indtil de begynder at få farve. Skru helt ned for varmen, tilsæt soyaen og bland soya og sesamfrø grundigt. Afkøl.
  5. Salatens øvrige elementer klargøres.
  6. Salaten samles, enten ved at lægge de forskellige ingredienser sammen uden at blande dem (som på mit billede), eller ved at blande alle dele grundigt sammen (her kan også iblandes mango chutney).
  7. Salaten serveres kold.
Rigtig god fornøjelse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *