Linseboller ~ perfekte til sauce

Kødboller. Uden kød, selvfølgelig. Det er ikke så nemt, som det måske lyder. For den slags har det med at blive for bløde, så de falder fra hinanden, når de kommer i selskab med sauce. Og det er altså ikke helt tilfredsstillende, når man nu elsker boller i karry eller spaghetti med boller i tomatsauce. Men endelig har jeg knækket koden til at løse denne udfordring (jaja, first world problems, jeg ved det godt ~ men alligevel, ik)! Jubii.

Disse linseboller er faste, men ikke tørre, de smager dejligt, og så holder de formen, også når de bliver overhældt med sauce. Jamen, selv tak da.

 

Linseboller ~ perfekte til sauce
 
Mængde: 22 stk
Ingredienser
  • 1 dl røde linser + 2 dl vand + ½ tsk salt
  • ½ løg, finthakket eller revet
  • 2 spsk pinjekerner, grofthakket
  • 2 dl havregryn
  • ½ dl fint fuldkornsmel fx hvid hvede mel eller fuldkornsspeltmel
  • ½ dl vand
  • ½ spsk soya
  • Lidt friskkværnet peber (mere hvis du er glad for peber ~ det er jeg ikke)
  • 1 tsk salt
Fremgangsmåde
  1. Kog linser, vand og salt roligt og under låg i 15 minutter.
  2. Hæld evt. overskydende vand fra.
  3. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør grundigt farsen sammen.
  4. Lad farsen hvile 30-40 minutter.
  5. Form 22 kugler af farsen (en stor tsk pr kugle). Vask hænderne, når de bliver så klistrede, at kuglerne ikke bliver trillet glatte i overfladen (mellem hver 4. eller 5. bolle).
  6. En pande* med olie på varmes op på god varme (varmetrin 7 ud af 9 eller tilsvarende)
  7. Når olien er varm, lægges linsebollerne på panden, og panden bevæges, så bollerne får stegt overflade hele vejen rundt.
  8. Herefter skrues ned til middel varme (varmetrin 5 ud af 9 eller tilsvarende), og linsebollerne steges videre, til de er gyldne og fine.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Jeg har ikke prøvet at ovnstege linsebollerne, men jeg er ret sikker på, det sagtens kan lade sig gøre. De vil dog sandsynligvis blive lidt mere tørre, end hvis de pandesteges (som med alle andre slags deller/bøffer).

Linsebollerne tåler fint frysning og holder formen også efter optøning.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *