Linsesuppe

Jeg er generelt vild med supper, som er ~ i hvert fald når jeg laver det ~ sund, nem, billig og dejlig mad. Her har jeg lavet en helt enkel linsesuppe, som er fuld af varme og god næring. Den er hurtig at lave, smager godt både til fokost og som aftensmad, den er sund, kalorielet, proteinfyldt og smager faktisk godt både varm og kold. Jeg spiser altid noget fuldkorn til, fx godt fuldkorns brød eller også tilsætter jeg kogt fuldkornspasta i suppen.

 

Linsesuppe
 
Mængde: 2-3 personer
Ingredienser
  • 1 dåse grønne linser, drænede, skyllede og afdryppede
  • 1 løg
  • 2 medium gulerødder
  • 1 stilk bladselleri
  • ½ rød peber
  • ½ ds hakket tomat (200 g)
  • 5 dl koldt vand + bouillonterning/-pulver passende til vandmængden
  • 1 spsk soya
  • Saft af ½ lille citron
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • ¼-1/3 tsk tørrede chiliflager
  • 2 laurbærblade
  • 1 god tsk havsalt
  • Friskkværnet peber
  • Evt. lidt persille til at drysse på ved servering
Fremgangsmåde
  1. Løg, gulerødder og bladselleri ordnes og skæres i stykker af ønsket størrelse. Disse svitses i lidt neutral olie, indtil de er let møre, men ikke har taget farve.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser, dog kun ⅓ af linserne!
  3. Kog suppen til alt er mørt, ca. 10 minutter.
  4. Tag laurbærbladene op og smid dem ud.
  5. Stavblend suppen tre-fire steder helt kort, dette gøres for at tykne suppen en smule, der skal stadig være masser af grønsagsstykker og linser.
  6. Tilsæt de resterende linser og varm suppen igennem.
  7. Smag til og juster evt. på væskemængden hvis dette ønskes.
Rigtig god fornøjelse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *