Lynsuppe

Jeg er vild med denne suppe, som jeg jævnligt laver. Den er supernem og hurtigt lavet, og den kan laves på lige de grønsager, man har lyst til, eller som grønsagsskuffen kan byde på. Jeg laver altid suppen med grove grønsager og gerne med kartofler. Og der er bønner i til at give mæthed, fylde og protein. Bønnerne kan erstattes af andre bælgfrugter som linser eller kikærter. Suppen på billedet er lavet med gulerod, knoldselleri og kartofler, og man kan også bruge fx pastinak, persillerod, hvidkål, blomkål og lignende.

 

Lynsuppe
 
Mængde: 2 personer
Ingredienser
  • 500 g grove grønsager, heraf gerne ⅓ kartofler
  • ½ ds bønner (=120 g kogte bønner) af ønsket type (eller linser/kikærter)
  • 6 dl grønsagsbouillon
  • 1½ spsk tomatpuré
  • 1 spsk soya
  • 1 tsk havsalt
  • ¼ tsk peber
  • 1 tsk tørret timian
  • Evt. ¼ tsk chiliflager.
Fremgangsmåde
  1. Grønsager (og evt. kartofler) ordnes og skæres i stykker af ønsket størrelse.
  2. Alle ingredienser kommes i en gryde, og suppen koges roligt, indtil grønsagerne er møre (de må stadig gerne have lidt bid, hvis det er muligt).
  3. Smag evt. til.
  4. Suppen nydes med godt fuldkornsbrød til.
Rigtig godt fornøjelse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *