Mexicansk rissalat

Tidligere på sommeren var jeg i Tivoli, hvor jeg i den nye Tivoli Foodhall (super koncept i øvrigt!) fik en virkelig lækker ~ men måske ikke så køn ~ ret. Men som vi alle ved, skal man aldrig dømme på udseendet, og det samme gælder denne ret. For hvad den ikke har i det ydre kompenserer den så rigeligt for i smag.

Retten er enkel, den tager kun kort tid at bikse sammen (forudsat at risene er kogt i forvejen), og derefter er det bare at nyde alle de gode smage. Og undervurder ikke betydningen for rettens smag i forhold til hverken koriander eller tortillachips. “Tortillachips??” tænker du måske, og ja det lyder måske lidt mærkeligt, men det smager altså virkelig godt med et drys groftknuste tortillachips på retten.

 

Mexicansk rissalat
 
Mængde: 1 person
Ingredienser
  • 150 g kogte brune fuldkornsris
  • 1 dl edamamebønner, optøede og kolde
  • 2 cocktailtomater (dem på stilk der er størrelsen større end cherrytomater)
  • ¼-1/2 mindre rødløg
  • ¼ squash
  • ½ avocado
  • Saft fra citron
  • Havsalt
  • Friskkværnet peber
  • Frisk koriander
  • Tortillachips med salt, groft knuste
Fremgangsmåde
  1. Cocktailtomater, rødløg og squash skæres i stykker af ønsket størrelse.
  2. Alle ingredienser undtagen citron, havsalt, peber, koriander og tortillachips vendes sammen.
  3. Dryp med citronsaft, drys lidt havsalt og kværn lidt groft peber ud over salaten.
  4. Ved servering drysses med frisk koriander, og til retten gives citronskiver samt groftknuste tortillachips til drypning og drysning over salaten efter smag og behov.
Rigtig god fornøjelse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *