Minestrone med bønner & masser af grønsager

Som stor pige var jeg en sommer sammen med min familie i Sydfrankrig. Der var sol, der var varme ~ og der var minestrone i min tallerken langt de fleste aftener. På den ferie lærte jeg minestrone at kende, og jeg har holdt af den suppe lige siden. Der er sommer og gode minder i hver mundfuld minestrone, jeg spiser. Hver eneste gang.

Minestrone er egentlig en ret taknemmelig suppe. Man kan sådan set bruge de grønsager, man har til rådighed og få en skøn suppe ud af det. Traditionelt bruger man bacon i minestrone, men det er der naturligvis ikke min i min variant. Til gengæld er der alt det andet, jeg forbinder med denne suppe: En let tyknet tomatsuppe, masser af grønsager, små pastam hvide bønner og skøn smag.

 

Minestrone med bønner & masser af grønsager
 
Mængde: Ca. 4 personer
Ingredienser
  • 1 bagekartoffel
  • 1 liter vand
  • 1 ds cannellinibønner (de hvide ~ ikke butter beans/limabønner)
  • 50-75 g små pasta, fx suppehorn (ukogt vægt)
  • 5 spsk tomatpure
  • 1 løg
  • 1 stor gulerod
  • 1 stilk bladselleri
  • 125 g frosne ærter
  • 100 g grønne bønner (frosne eller friske)
  • 1½ grønsagsbouillonterning
  • 2-3 laurbærblade (koges med, men skal ikke spises)
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk tørret salvie
  • 1 tsk tørret timian
  • 2 tsk havsalt
  • Friskkværnet peber
Tilbehør
  • Godt fuldkornsbrød
Fremgangsmåde
  1. Bagekartoflen skrælles og skæres i små tern. Disse tern koges med halvdelen af vandet i en gryde stor nok til at rumme hele suppen, indtil kartoffelstykkerne er helt møre, det tager ca. 15 min. Herefter blendes kartoflen helt ud i vandet med en stavblender.
  2. Imens kartoffelstykkerne koger, ordnes grønsagerne og skæres i medium stykker.
  3. Bønnerne skylles og afdryppes.
  4. Når kartoffelstykkerne er færdigkogt og blendet, tilsættes den resterende halvdel vand, tomatpure, bouillonterninger, løg, gulerødder, bladselleri, laurbærblade, tørrede krydderurter, salt og peber, og suppen koges roligt 10 minutters tid.
  5. Imens koges pastaen i en seperat gryde.
  6. Efter de ca. 10 minutter tilsættes ærter, grønne bønner og cannellinibønner, og suppen varmes igennem og smages til. Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis suppen er lidt for tyk.
  7. Lige inden servering kommes pastaen i suppen.
  8. Server suppen med godt fuldkornsbrød til.
Rigtig god fornøjelse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *