Curry med kikærter, quinoa & kokosmælk

Nem mad der ikke kræver de store anstrengelser. Sund mad der nærer og smager. Hurtig mad der ikke kræver en masse tid. Alle de ønsker opfylder denne skønne og milde ret. Børnevenlig er den også.  Dette er simpelthen en skøn hverdagsret fyldt af grønsager og gode proteiner.

 

Curry med kikærter, quinoa & kokosmælk
 
Mængde: 3-4 personer
Ingredienser
  • 1 ds kikærter, skyllede og afdryppede
  • 1 ds kokosmælk
  • 1 ds hakket tomat
  • 100 g brune champignon i tykke skiver
  • 1¼ dl hvid quinoa
  • 1 løg i grove strimler
  • ½ squash i grove stykker
  • 300 g blomkål i små buketter
  • En håndfuld frisk koriander, groft skåret
  • 1½ tsk gul karry
  • Lidt peber
  • 2 tsk salt
Tilbehør
  • Frisk koriander og peanuts (ja, det er cashews på billedet, men peanuts smager faktisk bedre sammen med retten) samt godt fuldkornsbrød
Fremgangsmåde
  1. Kikærterne skylles og afdryppes, og champignonerne ordnes.
  2. Kikærter, kokosmælk, hakket tomat, champignon samt quinoa kommes i en gryde og småkoges 15 minutter under låg. Rør undervejs.
  3. Ordn imens de øvrige grøntsager.
  4. Tilsæt de øvrige ingredienser og småkog retten videre ca. 10 minutter.
  5. Retten er færdig når quinoaen har åbnet sig og dannet små "haler".
  6. Smag til og juster eventuelt konsistensen med lidt vand. Retten skal være blød og cremet og stadig have lidt sauce.
  7. Server sammen med tilbehør.
Rigtig god fornøjelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *