Overnight oats med æble, kanel, valnødder & chia

Jeg er vild med havregryn om morgenen, og havregryn kan varieres på utroligt mange måder. Jeg laver gerne overnight oats mindst et par gange om ugen, da det er dejligt, når morgenmaden er så nem som muligt ~ gerne to go ~ og stadig er lækker og nærende.

Denne version af overnight oats er en efterårs- og vinterversion, synes jeg, og den er skøn, når æblerne i sensommeren begynder at kunne plukkes i haver og hegn. Den har en mild kanelsmag, saftighed og tekstur fra æble samt crunch fra valnødder.

Jeg har op til flere opskrifter på overnight oats her på bloggen, fx med hindbær, med ribs og solbær, med kakao, med blåbær og lime samt med hel havre.

 

Overnight oats med æble, kanel, valnødder & chia
 
Mængde: 1 person
Ingredienser
  • 1 dl grove havregryn
  • 1 spsk chiafrø
  • 1 god tsk stødt kanel
  • 1 tsk sukker eller anden sødning svarende til denne mængde
  • 2 tsk grofthakkede valnødder
  • ½ groftrevet æble med skræl
  • 2 dl mælk (eller 1½ dl mælk + ½ dl koldt vand), jeg bruger havremælk men anything goes
Fremgangsmåde
  1. Alle ingredienser røres grundigt sammen i en bøtte eller glas.
  2. Der sættes låg på bøtten/glasset, og dette stilles i køleskabet til næste morgen.
  3. Om morgenen gennemrøres den kolde grød, og hvis det ønskes, kan grøden justeres med en smule koldt vand.
  4. Nyd!
Rigtig god fornøjelse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *