Overnight oats med gulerod, chiafrø, valnødder & varme krydderier

Der er dage, hvor morgenmaden gerne må være rigtig hurtig. Gerne to go. Og selvfølgelig stadig både nærende, sund, lækker og mættende. Her er overnight oats et virkelig genialt måltid. Selv navnet er cool ~ overnight oats. Det klinger så godt.

Overnight oats (også kendt som køleskabsgrød) er i al sin enkelhed, at man om aftenen rører havregryn sammen med gode sager samt mælk/plantemælk, hvorefter grøden trækker i køleskabet natten over. Og så har man et virkelig skønt morgenmåltid dagen efter. Jeg laver ofte overnight oats til de dage, hvor jeg skal møde meget tidligt på arbejdet, så kan jeg blot tage det med mig og nyde det, når det er morgenmadstid.

Det er da nemt!

 

Overnight oats med gulerod, chiafrø, valnødder & varme krydderier
 
Ingredienser
  • 50 g skrællet, groftrevet gulerod
  • 1 dl grove havregryn, evt blandet med rugflager
  • 3 dadler i tern
  • 3 grofthakkede valnøddekerner
  • 1 spsk chiafrø
  • ½ tsk st. ingefær
  • ¼ tsk kanel
  • ½ tsk vanillesukker
  • Evt. ¼ tsk stødt nellike
  • Evt. ¼ tsk stødt kardemomme
  • 2 dl mælk efter ønske, jeg bruger havremælk
Fremgangsmåde
  1. Alle ingredienser blandes i en beholder.
  2. Blandingen sættes på køl med låg på natten over.
  3. Om morgenen justeres grødens konsistens eventuelt med en smule koldt vand, hvis det ønskes.
Rigtig god fornøjelse.

 

 

2 thoughts on “Overnight oats med gulerod, chiafrø, valnødder & varme krydderier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *