Pæregrød

Uanset hvor glad man er for en god æblegrød, så må man ikke glemme den måske lidt oversete lillebror pæregrød. Pæregrød kan også noget, og det er lige så nemt at lave og skønt at spise som æblegrød. Pæregrød smager ~ ligesom æblegrød ~ rigtig dejligt ovenpå fx risengrød og havregrød eller oven på yoghurt naturel eller skyr sammen med en sprød granola.

Min opskrift på pæregrød er ikke overdænget med sukker, da pære er en sød frugt i sig selv. Jeg bruger dog en smule sukker, men man kan jo smage sig frem, afhængigt af hvor sød eller “autentisk” en frugtsmag, man ønsker. Desuden skal man være varsom med at tilføre vand til pærerne inden kogning, da de udskiller masser af vand under kogning (derfor er mængden af vand i opskriften også meget lille).

Og så kan man jo nuancere pæregrødens smag med fx ingefær, vanille, kanel eller kardemomme.

 

Pæregrød
 
Mængde: Ca. ½ liter pæremos
Ingredienser
  • 5 store pærer
  • ½ - 1 spsk koldt vand (det passer, selvom det lyder som en meget lille mængde, da pærer har et højt vandindhold)
  • 1-1½ spsk sukker (al slags sødning kan bruges; Sukker af ønsket type, sirup eller sukkererstatning)
Fremgangsmåde
  1. Pærerne skrælles, og kernehus, stilk samt blomst fjernes og pæren skæres i mindre stykker.
  2. Pærestykkerne koges i vandet, indtil de er helt møre.
  3. Tilsæt sukker og kog det sammen med pærestykkerne, til sukkeret er opløst.
  4. Smag til.
  5. Juster evt. med vand.
  6. Når grøden er færdigkogt, kan den blendes til ønsket konsistens med en stavblender (jeg er vild med en fin, glat og cremet pæregrød).
  7. Pæregrøden opbevares i tætsluttende beholder i køleskab.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
Man kan nuancere pæregrødens smag med fx ingefær, vanille, kanel eller kardemomme.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *