Råmarinerede jordbær & rabarber

Sommerens allerallerallerbedste topping på havregrød eller chiagrød. Intet mindre. Det er, hvad det her er. Rabarber og jordbær ~ det er jo ligesom nærmest indbegrebet af sommer, ik’? Her i kombination og kun tilberedt den smule, der sker, når man råmarinerer, hvilket betyder, at der stadig er masser af tekstur i jordbær og især i rabarberne. Det tager kun kort tid at bikse sammen, holder nogle dage i køleskab ~ hvis det får lov at stå så længe…

Et drys frisk mynte på toppen er den berømte prik over i’et på dette lækre sommertilbehør.

Og jeg tænker, at dette måske også kunne bruges til fx noget godt grillmad?

Dygtige Anna Nordenlund har komponeret denne skønne opskrift og har været så sød at give mig lov til at dele opskriften her på bloggen. Anna er morgenmadsdronning, og hun kan findes på hendes blog og på Instagram.

 

Råmarinerede jordbær & rabarber
 
Mængde: 3-4 portioner som topping
Ingredienser
  • 70 g akaciehonning eller agavesirup
  • 4 stængler rabarber
  • 10 store jordbær
  • 2 tsk vanillesukker
  • Frisk mynte til topping
Fremgangsmåde
  1. Smelt honningen og lad den køle lidt af.
  2. Imens klargøres rabarber og jordbær
  3. Vask rabarber og jordbær godt, og sker dem i semi-små tern.
  4. Kom rabarber- og jordbærstykkerne i en skål, hæld den afkølede honning over og tilsæt vanillesukker.
  5. Bland alle ingredienserne grundigt med en ske.
  6. Kom blandingen i en bøtte og læg låg på.
  7. Lad blandingen marinere i 10 timer i køleskab inden servering.
  8. De råmarinerede rabarber og jordbær opbevares på køl og kan holde sig i ca. 3 dage.
Rigtig god fornøjelse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *