Rødbedesalat med dadler & sennepsdressing

Rødbeder er et både lækkert, sundt og alsidigt bekendtskab. Rødbeder kan bruges både rå og kogte, i bøffer, hummus og tzatziki, i salater, supper og bowls, i brød og kage, i varme retter. Og alt muligt andet.

Her har jeg brugt rå rødbede i en yderst smagfuld salat med masser af bid. Dadlerne er uundværlige heri, og dressingen tager salaten til next level. Salaten kan enten serveres som vist på billedet, eller alle ingredienserne kan vendes sammen, så det bliver en cremet salat med masser af tekstur i. Uanset hvad er den SKØN!

Det smager også rigtig godt med grønne linser eller mungbønner i salaten, og hvis man spiser et stykke brød til, har man da et fuldgyldigt måltid.

 

Rødbedesalat med dadler & sennepsdressing
 
Ingredienser
Salat
  • 325 g rå rødbede (uskrællet vægt)
  • ½ æble + lidt citronsaft
  • Dadler, mængde efter ønske
  • Valnøddekerner, mængde efter ønske
  • Frisk estragon
Dressing
  • 2½ tsk sennep
  • 2 tsk ahornsirup
  • 1 tsk olivenolie
  • ½ tsk eddike (æblecidereddike eller hvid balsamico)
  • ½ tsk havsalt
  • Lidt friskkværnet peber
Fremgangsmåde
  1. Rødbederne skrælles og rives groft på et rivejern (jeg bruger altid handsker til dette).
  2. Æblet skæres i stykker af ønsket form og størrelse og vendes med lidt citronsaft.
  3. Dadler og valnødder skæres groft.
  4. Blade af estragon bruges hele i salaten.
  5. Dressing røres/rystes sammen.
  6. Alle ingredienser vendes grundigt sammen.
  7. Salaten nydes kold.
Rigtig god fornøjelse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *