Rødbedesalat med rød grape

Jeg har sagt det før, og jeg siger det gerne igen (og igen): Rødbeder er en fantastisk sag. Så alsidig og fuld af godt til krop og sjæl. Gode for øjnene er de som regel også, se bare denne smukke rødbedesalat, den er da lige til at blive glad i øjnene af!

Salaten er fuld af spændende smagsnuancer fra den bitre røde grape, den aromatiske friske timian, de søde tørrede dadler og de sprøde valnødder. Dressingen er et must og indeholder blandt andet de to bedste venner (hvis man spørger mig, i hvert fald) til rødbede, hvilket er sirup/honning og peber.

Rødbeder er et farverigt bekendtskab, men med et par gummihandsker er det værste griseri undgået. Og hvis man så oven i købet er så heldig at eje en foodprocessor, så bliver det ikke nemmere at snitte rødbederne til denne salat (et rivejerne kan naturligvis sagtens klare jobbet, men det griser lidtmere).

Rødbedesalaten her er et rigtig lækkert tilbehør.

 

Rødbedesalat med rød grape
 
Mængde: 2-3 personer
Ingredienser
  • 2 rå rødbeder af medium størrelse
  • 2 rød grape, i halve fileter - rød (eller almindelig) appelsin kan også sagtens bruges
  • Tørrede dadler, ønsket mængde, stykker af ønsket størrelse
  • Frisk timian, ønsket mængde
  • Valnøddekerner eller ristede afskallede hasselnøddekerner, ønsket mængde, groft hakket
Dressing
  • 3 tsk agavesirup/honning
  • 1½ tsk dijonsennep
  • 1 tsk æblecidereddike
  • 1 tsk olivenolie
  • ½ tsk knust havsalt
  • Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
  1. Dressingen røres sammen.
  2. Rødbederne skrælles og fintrives og blandes grundigt sammen med dressingen.
  3. De øvrige ingredienser lægges på de revne rødbeder (alle ingredienser kan naturligvis også vendes sammen, men i så fald bliver alt bare rødbedefarvet).
  4. Nyd salaten kold.
Rigtig god fornøjelse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *