Rugotto med rodfrugter og varme krydderier

Der er risotto, og så er der rugotto. Lidt det samme koncept, men en helt anden ret. Personligt finder jeg risottoen lidt kedelig, men denne rugotto er det absolut modsatte af kedelig. Beskeden af udseende, ja ~ men med stor personlighed i smag og tekstur. Og med masser af kostfibre fra både rugkerner og rodfrugter samt en masse gode vitaminer. Og så er retten dejligt mættende.

Jeg laver retten med perlerug, som i princippet ikke hører til blandt fuldkornene, da den yderste grove skal af kornet er delvist fjernet. Perlerug har dog stadig et højt indhold af fibre. Retten kan også laves med perlebyg, som er et glutenfrit alternativ, og som også smager rigtig godt.

Med hensyn til grønsagerne i denne ret kan man bruge dem, man allerbedst kan lide, eller som ens køkken kan byde på den givne dag. Dog vil jeg anbefale at bruge grove grønsager i hvert fald delvist, da disse mætter rigtig godt. Jeg angiver i opskriften, i hvilken mængde jeg har brugt de forskellige grønsager, da jeg synes, denne kombination i disse mængder giver en fantastisk dejlig smag.

Og så lige parmesan på toppen til at give det sidste umami. Mums!

Rugottoen smager også virkelig skønt i madpakken dagen derpå.

 

Rugotto med rodfrugter og varme krydderier

 

2 personer og højst sandsynligt også til madpakke

 

180 g perlerug (ukogt mål)

1 løg

4 dl bouillon

1 bakke brune champignon

125 g knoldselleri (ordnet vægt)

150 g gulerødder (ordnet vægt)

150 g spidskål

1 tsk spidskommen

1 tsk garam masala

1/4 tsk chiliflager

Salt

1/2-1 dl revet parmesan

 

Topping:

Parmesan til drys samt evt frisk koriander

 

Perlerug skylles og afdryppes.

Alle grønsagerne ordnes og skæres i stykker af ønsket størrelse, dog ikke for små.

Løgene svitses klare i lidt olivenolie

Perlerugen tilsættes sammen med bouillon.

Kog roligt perlerugen ca. 15 minutter under omrøring ind i mellem.

De resterende grønsager samt krydderier og salt tilsættes, og retten småkoger videre ca. 15 minutter. Tilføj evt lidt mere vand, det skal lige akkurat dække retten. Omrør undervejs.

Smag til med krydderier, chiliflager og salt.

Der er stadig masser af bid i perlerugen, når retten er færdig.

Det overskydende vand hældes fra retten.

Tilsæt parmesanen, hvilket samler retten lidt og gør den lidt cremet.

Nyd rygende varm og drysset med ekstra parmesan og evt. frisk koriander.

 

God fornøjelse!

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *