Samosa-inspireret salat

Jeg er helt tosset med samosa – du ved, de dér små trekantede brød som er fyldt med lækre sager og gode krydderier. Men. Jeg bliver træt allerede inden, jeg skal i gang med at lave dem, fordi de er – i min optik – både lidt tidskrævende og lidt besværlige, da der både skal laves fyld og dej, og brødene skal fyldes, formes, lukkes og steges. Men så tænkte jeg, at man jo da bare kan lave fyldet om til en slags salat. Resultatet er blevet en skøn og godt krydret kartoffelsalat-agtig ret. Meget nemmere end de brød der, som jeg så bare må købe mig til, når muligheden er der.

Jeg har lavet salaten med kartofler, løg og ærter samt krydderier, som er det traditionelle fyld i samosa, og så har jeg tilføjet kikærter for protein samt frisk spinat, fordi frisk spinat altid er godt, ik?

Jeg serverer salaten med godt brød samt yoghurt naturel til. Yoghurten giver et perfekt modspil til krydderierne.

 

Samosa-inspireret salat
 
Mængde: 2-3 personer som hovedret/4 personer som tilbehør
Ingredienser
  • 600 g kartofler (kan sagtens være kogt i forvejen)
  • 1 dåse kikærter
  • 1 løg
  • 3 dl ærter
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk stødt ingefær
  • ½ tsk gurkemeje
  • ½ tsk stødt kanel
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk salt
  • ¼ tsk peber
  • 3 håndfulde frisk spinat
Tilbehør
  • Yoghurt naturel (jeg bruger ylette, men anything goes)
  • Frisk koriander
Fremgangsmåde
  1. Kartoflerne koges i letsaltet vand, til de er møre (de må ikke koge ud). Herefter skæres de i stykker af ønsket størrelse.
  2. Skyl og afdryp kikærterne grundigt.
  3. Skræl løget og skær det i halv-grove tern/stykker.
  4. Afmål alle krydderierne, også salt og peber.
  5. Opvarm olivenolie i en dyb pande eller i en gryde og steg løg og krydderier kortvarigt heri indtil løgstykkerne er akkurat møre.
  6. Tilsæt ærterne og varm igennem.
  7. Tag panden/gryden væk fra kogepladen, og vend kartofler og kikærter grundigt sammen med pandens indhold.
  8. Spinaten kan tilsættes, enten mens salaten stadig er lun - herved falder spinaten lidt sammen - eller spinaten kan vendes i lige inden servering, hvis salaten serveres kold - herved forbliver spinaten mere frisk i udseende. Begge dele er fint og smager lige godt, det er kun et spørgsmål om, hvilket udtryk man ønsker på sin salat.
  9. Salaten kan spises både lun og kold.
Rigtig god fornøjelse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *