Sprøde grovboller med kerner & frø (uden surdej)

Nemme, smagfulde og saftige boller med den sprødeste skorpe. Jeg er simpelthen så glad for, som denne opskrift er endt, og bollerne her er allerede en fast del af morgenbrødsrepertoiret herhjemme.

Dejen er fastere, end de deje jeg normalt bager med, men det er netop det, der giver de dejligt runde boller. Og så riiigeligt med birkes på. Uuhhmm!

 

Sprøde grovboller med kerner & frø (uden surdej)
 
Mængde: 12 boller
Ingredienser
  • 4 dl vand
  • 20 g gær
  • 125 g fuldkornsmel
  • 115 g kerner (her lige dele hørfrø og solsikkekerner)
  • 1½ tsk knust havsalt
  • 2 tsk sukker
  • 300 g hvedemel
  • 75 g finvalsede havregryn
  • Topping: Hvide birkes
Fremgangsmåde
  1. Gæren røres ud i vandet.
  2. Tilsæt resten af ingredienserne.
  3. Rør dejen grundigt sammen med røremaskine eller håndmixer.
  4. Dæk skålen med et viskestykke.
  5. Dejen hæver 4 timer i stuetemperatur.*
  6. -
  7. Sæt en bageplade i ovnen og varm ovnen op til 250 grader (varmluft).
  8. Form 12 boller med fugtige hænder (vandet modvirker klistring).
  9. Bollerne sættes på et stykke bagepapir og drysses rundhåndet med birkes.
  10. Ovnvarmen skrues ned til 225 grader (varmluft), træk bagepapiret med bollerne på over på den varme bageplade og sæt pladen med bollerne i ovnen.
  11. Bollerne bages ca 30 minutter til de er lidt gyldne, sprøde og gennembagte (bruges stegetermometer skal centertemperaturen være 98 grader).
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
* Dejen kan også sagtens koldhæve natten over/8-12 timer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *