Stegte grøntsager med chilibønner & tortellini

Dette er en hurtigt lavet ret, som byder på god mæthed og skønne teksturer, og som smager helt fantastisk. Den er så lækker som aftensmad, og er der rester, kan disse snildt bruges til madpakke dagen efter, retten smager nemlig dejligt både varm og kold.

Brug gerne de grøntsager, du bedst kan lide, det har jeg gjort. Dog er champignon en god idé, da de tilfører retten umami ~ den femte grundsmag ~ som er med til at give retten den der udefinerbare uhm-smag. Og så har champignon sådan en skøn tekstur, synes jeg.

 

Stegte grøntsager med chilibønner & tortellini
 
Mængde: 4 personer
Ingredienser
  • 1 løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 squash
  • 1 bakke brune champignon (200 g ikke-ordnet vægt)
  • 1 ds chilibønner (der bruges både bønnerne og saucen, de ligger i)
  • 2 gode håndfulde cherrytomater
  • 150 g tortellini (ukogt vægt) med vegetarisk fyld
  • 1 god tsk havsalt
  • ¼ tsk peber
  • Lidt fløde af ønsket type
  • Frisk oregano
Fremgangsmåde
  1. Skær løg, peberfrugt og squash i grove stykker.
  2. Rens champignonerne og skær dem i grove stykker.
  3. Halver cherrytomaterne.
  4. Sæt en gryde letsaltet vand til at koge op.
  5. Svits champignonerne kort i lidt olivenolie, de må gerne få lidt farve.
  6. Tilsæt løg, peberfrugt og squash.
  7. Steg grøntsagerne kortvarigt.
  8. Tilsæt bønnerne og de halverede cherrytomater og varm retten igennem, mens tortellinierne koges.
  9. Hæld vandet fra tortellinierne og kom dem op til grøntsags-bønneblandingen. Vend grundigt rundt.
  10. Tilsæt lidt fløde, så retten bliver så cremet som ønsket.
  11. Smag til.
  12. Server drysset med masser af frisk oregano..
Rigtig god fornøjelse.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *