Suppe med blomkål, knoldselleri, røde linser & karry-gurkemejeskum

Suppe hører efteråret og vinteren til. På kolde, måske endda våde eller ruskende dage, er der intet bedre for krop og sjæl end at nyde en dejlig smagfuld og nærende suppe. Det giver beviseligt ro i kroppen at spise varm mad, hvilket er endnu en god grund til at lave en dejlig suppe.

Denne suppe indeholder skønne, mættende grønsager samt røde linser, og så har jeg toppet med det lækreste karry-gurkemejeskum. “??!” tænker du måske. Og ja ~ det er flødeskum rørt med karry og gurkemeje. Det smager fuldstændig magisk på en god suppe. Du skulle prøve!

 

Suppe med blomkål, knoldselleri, røde linser & karryskum
 
Mængde: Ca. 4 personer
Ingredienser
  • ½ blomkålshoved
  • 100 g kartofler
  • 1 løg
  • ¼ knoldselleri
  • 1½ dl røde linser
  • 10 dl vand + en bouillonterning
  • 2 tsk salt
  • 50 g Philadelphia light (kan undlades - men friskosten runder suppens smag rigtig godt af)
Fremgangsmåde
  1. Grønsagerne skrælles/ordnes og skæres i små tern
  2. Alle ingredienser undtagen Philadelphia og salt kommes i en gryde og koges mørt ved middelhøj varme, det tager ca. 20 minutter. Rør undervejs, så linserne ikke sætter sig på bunden af gryden.
  3. Salt tilsættes, og suppen koges kort igennem.
  4. Gryden tages af varmen, Philadelphia tilsættes, og suppen blendes til ønsket konsistens.
  5. Serveres med karry-gurkemejeskum, feldsalat/rucola samt græskarkerner og nigellafrø.
Rigtig god fornøjelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *