Tacodeller

Det står hen i det uvisse, hvorfor jeg ikke deler mine tacodeller før nu, for de har længe været en klassiker herhjemme. De smager mexicansk ~ deraf navnet tacodeller ~ og de er nemme at lave, er sprøde udenpå og bløde indeni. De er lækre nystegte og varme med tilbehør som fx ovnstegte kartofler, dampet grønt og fraiche, og de er også lækre til eller i en fyldig salat med fx kål og grov bulgur eller i pitabrød og wraps. Lige for tiden er jeg vild jeg at have dellerne med på rugbrød i min madpakke. På rugbrød smager dellerne særligt godt på en bund af rucola og frisk oregano eller ovenpå rugbrød sammen med avocado og frisk koriander.

 

Tacodeller
 
Mængde: 8 deller
Ingredienser
  • 1 dåse kidneybønner
  • 1 løg
  • ½ rød peberfrugt
  • 70 g havregryn
  • 1½ tsk spidskommen
  • ½ tsk paprika
  • 1¼ tsk salt
  • ¼ tsk peber
Fremgangsmåde
  1. Skyl og afdryp bønnerne grundigt.
  2. Ordn og skær løg og peberfrugt i grove stykker.
  3. Kom alle ingredienser i en foodprocessor eller minihakker og kør massen til ønsket konsistens, den må gerne være en smule grov/rustik.
  4. Form massen til 8 deller og lad disse hvile i køleskab mindst 20-30 minutter (de kan sagtens hvile længere end det).
  5. Steg dellerne i lidt olivenolie på en mediumvarm pande.
Rigtig god fornøjelse.

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *